Selecteer een pagina

Tijdens een onderzoek dat is uitgevoerd op het gaming platform Steam is gebleken dat de verkopen van de HTC Vive en de Oculus Rift sterk zijn gedaald. Tijdens het onderzoek werd aangegeven dat 0,1 procent van de mensen de Oculus Rift in zijn bezit had. Daarnaast gaf 0.18 procent van de mensen die deelnamen aan het onderzoek aan een HTC Vive in het bezit te hebben. Als deze cijfers kloppen dan zouden er 225.000 headsets van de HTC Vive verkocht zijn. Echter lijkt het er op dat deze cijfers nog lager liggen wanneer er wordt gekeken naar het aantal downloads van de software. Het aantal downloads suggereren dat er 100.000 headsets zijn verkocht sinds begin juli binnen de groep mensen.

Over de verkopen van de HTC en de Oculus Rift

Als er van maand tot maand wordt gekeken dan was er in de maand juli een stijging in verkoop van de HTC Vive van 0,3 procent. Echter heeft de maand augustus helemaal geen stijging meer laten zien. Dat is merkwaardig. Ook de Oculus Rift liet een verkoopstijging zien van 0,3 procent in juli. In de maand augustus liet de Oculus Rift nog maar een stijging zien van 0,1 procent.

De Oculus Rift is in maart uitgekomen voor een prijs van 599 dollar en de HTC Vive is later uitgekomen in april voor een prijs van 799 dollar.

De daling in de verkopen kunnen worden veroorzaakt door verschillende redenen. Allereerst zijn er reviews te lezen die zeggen dat de HTC Vive aan het begin leuker is om te gebruiken, maar dat deze na een tijd minder speciaal wordt. De Oculus Rift blijft leuker in gebruik voor een langere periode. Deze vergelijking tussen deze brillen is hier te lezen.

Daarnaast kan de daling in het aantal verkopen er mee te maken hebben dat deze beide high-end brillen een hoge prijs hebben. De brillen beschikken dan ook over een uitermate goede kwaliteit, maar op het moment komen er ook andere brillen op de markt, zoals de Playstation 4 virtual reality headset. Deze bril beschikt over een bijzonder goede kwaliteit, maar komt voor een veel lagere prijs op de markt. De VR bril van Playstation komt namelijk beschikbaar voor een adviesprijs van maar 400 euro. Dit kan ook betekenen dat mensen willen wachten op meer verschillende brillen en totdat de ontwikkelingen verder gaan.