Selecteer een pagina

De laatste decennia is het online shoppen tot stand gekomen. Heerlijk vanuit je huiskamer kun jij vanaf de bank de artikelen bestellen die jij in huis wilt ontvangen. Uren vrijmaken om naar de stad te gaan en een shirtje te kopen behoort tot de verleden tijd. Naar de stad gaan doen we om er een gezellig uitje van te maken of wanneer we het shirtje of die broek graag nog willen passen. Ook deze laatste reden zal in de toekomst tot de verleden tijd behoren. Vanuit huis wordt het namelijk ook al mogelijk om er achter te komen of die broek of dat shirt bij jou past. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden voor virtual reality voor webshops.

Wordt het mogelijk om virtueel te shoppen?

De mogelijkheden zijn er al wel. Met de komst van de normale of de smartphone virtuele bril wordt het mogelijk om direct te zien hoe een bepaald stuk kleding jou staat. Past de broek je niet? Dan ga je door naar het volgende kledingstuk of naar een ander virtueel warenhuis.

Echter zeggen experts dat er nog niet zo snel een totaal andere virtuele wereld zal komen. Hier zijn nog meer ontwikkelingen voor nodig, want de bril opzetten in een bepaalde webshop en vervolgens een andere url op je scherm in te typen is nog geen grote innovatie. Momenteel surfen we door het web door gebruik te maken van de blauw onderlijnde links. Maar in een virtuele wereld zal dat er heel anders uit moeten gaan zien. Bijvoorbeeld door een object aan te raken. Technisch gezien is het dus al mogelijk om virtueel artikelen online te gaan bekijken, maar de techniek zal nog een flinke stap moeten maken voor een virtuele wereld.

Verschillende partijen moeten kiezen voor de virtuele wereld

Naast dat het technisch allemaal mogelijk moet zijn, moeten er ook genoeg partijen voor kiezen om hun producten in de virtuele wereld beschikbaar te stellen. Pas dan zullen er ook klanten komen. Naast dat speelt er nog een belangrijk aspect een rol. Dat is dat er voldoende ontwikkelaars moeten zijn. De ontwikkelaars van de huidige 2D wereld zijn niet voorbereid op de ontwikkeling van de 3D wereld. Volgens experts is er dus nog een lange weg te gaan voordat er een virtuele wereld komt.

Meer lezen over virtual reality? Lees de informatie over het werken vanuit virtual reality.