Selecteer een pagina

Afgelopen dinsdag heeft Vodafone de Smart Platinum 7 geïntroduceerd en deze is nu beschikbaar bij de winkel. Deze telefoon is de eerste virtual reality smartphone van Vodafone. Met deze telefoon wil de provider ook verder doorkomen in de markt van virtual reality waar veel bedrijven op dit moment mee bezig zijn. Virtual reality is namelijk niet meer iets wat alleen voor de toekomst is, maar we kunnen er al in veel sectoren gebruik van maken. Geen vreemde keuze dus van Vodafone om met een virtual reality telefoon te komen.

De smartphone is ook nog eens goed betaalbaar. Voor een prijs van 399 euro heb je de Smart Platinum 7 al besteld. Om gebruik te maken van virtual reality moet je hier nog wel de Vodafone Smart VR Headset bij kopen. Deze kost echter slechts 29,95 euro. Met ongeveer 430 euro heb jij dus al een nieuwe smartphone die je samen met de virtual reality bril kunt gebruiken. Op deze manier hoeft het gebruik van virtual reality ook niet zo duur te zijn, zoals wanneer er een HTC Vive wordt aangeschaft of wanneer men de Oculus Rift bestelt.

Over de Smart Platinum 7

Deze smartphone is de eerste van Vodafone die VR ondersteunt. Het toestel heeft verder een scherm van 5,5 inch en het bestaat uit een dun frame van aluminium en gorilla glas. De hoofdcamera aan de achterkant van het toestel heeft een 16 megapixel camera en de selfie camera aan de voorkant is 8 megapixel. Zowel de camera aan de voorkant als de camera aan de achterkant beschikken over een flits.

Het toestel is intern voorzien van een Snapdragon 652 en de telefoon wordt ondersteund door 3 GB aan werkgeheugen. Verder zit er 32 GB aan opslaggeheugen in de telefoon. Het opslaggeheugen kan met een SD kaart worden uitgebreid naar 128 GB. De batterij die er in zit is 3.000 mAh. Volgens de fabrikant kan de telefoon 2 dagen meegaan op deze batterij en wanneer de batterij leeg is dan kan deze zelfs binnen 30 minuten weer volledig worden opgeladen. Dit komt door de QuickCharge optie die de telefoon heeft.

De headset om beelden in virtual reality af te spelen moet er nog los bij worden gekocht. De Smart VR headset van Vodafone is speciaal gemaakt voor deze smartphone.

Andere betaalbare VR oplossingen

Wanneer je over een Samsung beschikt dan is de Samsung Gear Headset is aantrekkelijk optie als het om de prijs gaat. Verder komt de virtual reality bril van Sony voor de Playstation over enkele weken uit.