Selecteer een pagina

We krijgen steeds meer in virtual reality te zien. De gaming wereld lijkt inmiddels al geheel te veranderen. Voor de computer zijn er al veel verschillende brillen waar de leukste spellen op gespeeld kunnen worden. Het razend populaire spel Doom van vroeger is momenteel bijvoorbeeld te spelen in virtual reality. Daarbij komt nog een hele waslijst aan populaire spellen van vroeger beschikbaar in virtual reality. Volgende week zal namelijk de virtual reality bril voor de Playstation uitkomen.

De filmwereld daarentegen lijkt nog niet helemaal om te slaan naar virtual reality. Om films te maken met een 360 graden camera is er namelijk een hele andere aanpak van filmen nodig. Het camera team moet zich ergens anders verbergen en kan daarom niet achter de camera blijven staan. Ook kan men bij 360 graden film niet meer specifieke dingen beter laten zien aan de kijker. Voor animatie is dat echter wel anders en Simpsons zal daarop in gaan spelen.

The Simpsons in virtual reality

De 600ste aflevering van The Simpsons zal beschikbaar komen in virtual reality. De makers hebben deze aflevering namelijk in 360 graden gemaakt. Als kijker kun jij je bij deze aflevering helemaal inleven in het leven van Homer, Marge, Lisa, Maggie en Bart. De aflevering zal worden uitgezonden op 16 oktober.

Het is slechts een filmpje van 3 minuten. Het is een uitgebreide versie van het introfilmpje. Het introfilmpje op televisie duurt 45 seconden, maar het virtual reality filmpje is een stuk verder uitgebreid. Hiermee zijn de makers van The Simpsons de eerste die virtual reality toepassen in animatie. Het filmpje is gemaakt in samenwerking met Google. In een persbericht mocht Homer het woord doen. Hij deed hierover de onderstaande uitspraak:

“In het begin waren we niet zeker over de samenwerking met Google. We wisten namelijk niet wie ze zijn. Daarna hebben we ze gegoogled en toen waren we aardig onder de indruk. ”

VR binnen animatie

Het is te verwachten dat er meer bedrijven zullen komen die aan de slag gaan met virtual reality binnen de animatie industrie. Het afwachten is nog of er vraag naar is bij de kijkers van animatiefilmpjes, maar bij het maken van animatie is een hele andere aanpak nodig dan bij de filmwereld. Bij animatiefilmpjes is er geen camera ploeg aanwezig die de opnames verricht.