Selecteer een pagina

In 2017 komt de nieuwe Toyota Prius Prime uit. Het duurt dus nog even voordat je deze auto kunt besturen. Of kun je de auto wellicht al eerder uitproberen? Ja, dat kan via The Impossible Quest. The Impossible Ques is een futuristische en gepersonaliseerde wereld waar jij zelf al in de Toyota Prius Prime kunt rijden. Hieronder lees je hier meer over.

Impossible Quest

MediaMonks is in samenwerking met Syd Mead en Saatchi & Saatchi LA verantwoordelijk voor deze virtuele ervaring. Tijdens de TechCrunch Disrupt werd deze nieuwe ervaring van virtual reality gelanceerd. De leiding van dit project ligt bij Jason Zada, regisseur bij MediaMonks.

Bij de Impossible Quest gaat het niet alleen om de nieuwe virtual reality ervaring, maar er is ook een zogeheten ‘VR painting tool’ aanwezig. Gebruikers binnen het platform van Impossible Quest kunnen hiermee elementen van de virtuele wereld maken. Alles wat de gebruiker creëert wordt direct opgenomen in de wereld, zodat de gebruiker zich hier direct doorheen kan bewegen.

Op deze manier is er een totaal geanimeerde wereld gebouwd in samenwerking met Syd Mead. Wanneer de gebruiker in de 4D virtuele installatie zit wordt er werkelijk van alles waargenomen die het gevoel levensecht maken. Zo is er rekening gehouden met vibraties, wind, bewegingen en ruimten. Op deze manier wordt er volgens Jason Zada een volledige rijervaring van de Toyota Prius Prime gegeven. Ook tijdens de game kunnen er aanpassingen worden gedaan door de gebruikers. Dit is iets wat filmmakers tot op dit moment nog niet hebben kunnen realiseren.

Het hacken van de bestaande software

Om deze virtuele ervaring te realiseren moest er bestaande hardware worden gehackt door MediaMonks en Saatchi & Saatchi LA. Dit moest gedaan worden wegens de huidige beperkte mogelijkheden van de virtual reality tools. Om te schakelen tussen de virtuele wereld en het personaliseren wordt er gebruik gemaakt van een Vive joystick. Tijdens het gebruik van de 4D installatie zullen er ook bewegingen worden overgebracht naar de stoel van de gebruiker om de ervaring nog beter te maken. Op deze manier kun je in feite de Toyota Prius Prime al levensecht uitproberen. Dat doe je nog eens op een hele unieke manier.

Meer virtual reality nieuws lezen? Lees een van de artikelen hieronder.