Selecteer een pagina

Dat een virtual reality bril oneindig veel mogelijkheden biedt weten we inmiddels wel. Door het dragen van de bril kunnen we games spelen of kunnen we veel situaties simuleren waarbij het net echt lijkt of we er zelf zijn. Denk bijvoorbeeld aan een piloot die in noodsituaties moet handelen en daarmee kan voorbereiden op situaties in het echt. Ook zijn we tegenwoordig veel bezig met het spelen van Pokemon Go via de virtual reality bril. Dit geldt echter niet alleen voor piloten of gamers, maar het kan op nog veel meer manieren gebruikt worden. Zo gebruikt Gwen Jorgensen de bril om zich voor de bereiden op de spelen in Rio.

Racefietsen vanuit huis

Gwen Jorgensen is tweevoudig wereldkampioen in triatlon. Daarvoor heeft ze een fiets in haar bezit van maar liefst 10.000 dollar. Echter is deze fiets, waar vele sporters van dromen, niet haar belangrijkste reden waarom ze de titel van tweevoudig wereldkampioen heeft gehaald. Gwen Jorgensen wordt gezien als een dominante vrouw in haar tak van sport. Ze is een echte atleet die haar titel verdiend. Ook zal ze deelnemen aan de spelen in Rio. Hier heeft ze echter een hele andere aanpak voor gebruikt dan veel andere sporters doen. Om voor te bereiden op de spelen in Rio heeft ze Joe Chen ingeschakeld.

Joe Chen is een bekend gezicht in de virtual reality wereld. Wat hij heeft gedaan is dat hij zelf naar Rio is gevlogen en hier van het gehele fietsparcours 360 graden beelden heeft geschoten. Dit heeft Joe Chen gemaakt met behulp van gopro’s die gemonteerd zijn op de hoogte waarop een fietser zich bevindt. Het fietsparcours bevindt zich in Rio’s Copacabana. Dit is een zeer lastig parcours dat bestaat uit veel steile heuvels en veel afdalingen. Met de 360 graden beelden is het mogelijk om dit parcours af te beelden in de virtual reality bril. Op deze manier heeft Gwen Jorgensen de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het parcours voor de spelen in Rio vanuit de stoel in de woonkamer.

Mogelijkheden voor de toekomst

Joe Chen verwacht dat het nog veel meer mogelijkheden zal bieden voor de toekomst. Andere manieren om te trainen met de virtual reality is dat het gekoppeld kan worden aan een hometrainer. Op deze manier kunnen er verschillende parcoursen worden gefietst vanuit de woonkamer. In dat geval zou je dan zelf kunnen bepalen of je een mountainbike rit door de bossen wilt doen of ook door de heuvels van Rio heen wilt fietsen. Nog een merkwaardig ontwikkeling is dat de virtual reality bril invaliden kan helpen.