Selecteer een pagina

Vanaf gister op zaterdag 3 september is het tweede seizoen van het Dance Dance Dance programma van RTL van start gegaan. Eerder hebben we hier al over geschreven in een artikel over KPN. Dit nieuwe seizoen is voorzien van een belangrijke update binnen de app. Tijdens het nieuwe seizoen kun je vanaf vanuit de app op je telefoon meekijken in virtual reality. Hiervoor download je de app op je smartphone en doe je je smartphone in de VR bril. Vanaf huis kun je op deze manier live meekijken in de studio en je kunt de verschillende dansen zelfs beoordelen. Nog een leuke toevoeging is dat je je eigen dans kunt opnemen, zodat andere kijkers deze kunnen bekijken. Hieronder lees je meer over het nieuwe programma van RTL.

Over het Dance Dance Dance programma in VR

Via de applicatie kun je het gehele programma meekijken in virtual reality via de 360 graden modus. Het programma is hierdoor direct live mee te kijken. Om er zeker van te zijn dat je geen dans mist kun je push-meldingen inschakelen op je smartphone. De app stuurt je een bericht op het moment dat er een act gaat beginnen. Hierna doe jij je smartphone in de cardboard van je VR bril en kun je beginnen met het volgen van de show. Als kijker is het net alsof je zelf in de studio zit. Je kunt namelijk 360 graden om je heen kijken in de studio. Gedurende de live uitzending is er ieder moment een dans die ook te bekijken is in virtual reality.

Zelf dansen

Wat deze app extra bijzonder maakt is dat je ook zelf kunt beginnen met dansen. Denk je dat jij een verborgen danstalent hebt? Dan kun je jezelf gaan filmen terwijl je aan het dansen bent. In de app van Dance Dance Dance kan de dans worden geüpload, zodat andere gebruikers jouw dans kunnen bekijken. Deze gebruikers kunnen een like geven op jouw dans. Ditzelfde kun je doen bij de video’s die door andere mensen worden geüpload. Binnen de app kun je snel filteren op populaire video’s.

Om er gebruik van te maken hoef je alleen de app te downloaden op je telefoon. Een account aanmaken is niet nodig, maar wordt wel aangeraden. Het leuke aan het hebben van een account is namelijk dat je kans maakt op leuke prijzen. KPN en Samsung geven namelijk prijzen weg aan geregistreerde gebruikers. Er wordt wekelijks een prijs weg gegeven en kun je kans maken op een virtual reality pakket. Hier hoef je niks voor te doen. De applicatie is te downloaden in de Apple store als in de Google play store.

Lees ook ons artikel over het patent dat Apple op de VR bril heeft aangevraagd.