Selecteer een pagina

                      Voorbeeld van een e-sports evenement

Virtual reality veroverd inmiddels ook de sportwereld. Vanf 2017 gaan de E-sportsorganisaties ESL en Dreamhack diverse sportevenementen uitzenden in virtual reality. Je kunt deze onder andere bekijken via mobiele apps. Ook met VR-brillen zoals Oculus Rift, HTC Vive en Samsung Gear VR is het voortaan mogelijk om van allerlei sporten te genieten.

E-sports evenementen
ESL en Dreamhack werden samen met het virtual reality platform Sliver.tv. In totaal willen ze dit jaar 14 e-sportevenementen uit gaan zenden. Je kunt de sporten onder andere via mobiele apps live bekijken in een 360 graden omgeving. Een geweldige ervaring, die in eerdere testen kon rekenen op zo’n 130.000 kijkers. Bovendien zijn E-sports evenementen wereldwijd ontzettend populair. Zo heeft een game als League of Legends miljoenen fans. De combinatie met Virtual Reality beloofd veel goeds, en verwacht wordt dat het veel geïnteresseerden trekt.

Interessante statistieken
Het nieuwe platform vertoont niet alleen live e-sportevenementen in VR en herhalingen daarvan. Het levert namelijk ook interessante statistieken in virtual reality. Het is absoluut de moeite waard om deze nieuwe sportuitzendingen te bekijken. Inmiddels staan er al wat evenementen op het programma. Zo kun je de komende maanden onder andere genieten van ESL One, Dreamhack DreamLeague en DreamHack Masters. We kunnen niet wachten!