Selecteer een pagina

Gister hebben we een artikel gepubliceerd waarbij we het Futuretown platform hebben aangekondigd. Virtual reality is erg populair geworden, omdat deze bril er voor zorgt dat beelden levensecht kunnen worden. Echter vonden de makers van het Futuretown platform dat nog niet genoeg. Zij hebben namelijk een platform ontwikkeld waarop je kunt plaatsnemen en kun gaan gamen. Het platform neemt de vorm aan van een motor, een surfplak of een paard. Het platform werkt samen met een virtual reality bril en op deze manier kunnen er games levensecht worden gespeeld. Een motor bijvoorbeeld maakt de bewegingen na die jij via de bril ziet. Er is meer bekend geworden over het platform en er is een trailer openbaar gemaakt die we hieronder graag laten zien.

Over het Futuretown platform

Het Futuretown platform werkt samen met de HTC Vive en de Oculus Rift. Dit zijn beide de high-end brillen van de markt van dit moment en zullen binnen korte tijd ook op de Nederlandse markt komen. De prijs van het Futuretown platform is weinig over bekend gemaakt, maar we kunnen wel met zekerheid zeggen dat het platform niet goedkoop zal zijn. De verkoop zal dan ook eerder gericht zijn op bedrijven in plaats van consumenten.

Verder is er al bekend dat het bewegende platform kan worden omgetoverd tot een motor door er een zitting en een stuur op te plaatsen. Vervolgens doet het bewegende platform de rest. In de game vinden stunts plaats die verneembaar zijn in het platform, waardoor er bijna geen verschil meer overblijft met motorrijden in het echt of op het platform.

Daarnaast kan het platform worden omgetoverd tot een hobbelpaard. In plaats van er een stuur op te zetten worden er touwtjes aan gehangen, zodat het net is alsof je op een paard aan het rijden bent. Tot slot kun je speciale schoenen aantrekken die de bewegingen met je voeten registreren. Op deze manier kun je andere games spelen, zoals te surfen, te gaan skiën of te snowboarden.

De trailer van het Futuretown platform

Op dit moment kun je de trailer alvast bekijken om een indruk te krijgen van het platform. Via de onderstaande trailer zie je hoe je als gebruiker met een virtual reality bril en het platform verschillende games kunt spelen. In de trailer zie je de gebruiker motorrijden, skiën en paardrijden.

Lees ook ons artikel over de feiten waarom VR nog geen mainstream is.