Selecteer een pagina

Een virtual reality-bril (VR-bril) is een bril waarmee je een kunstmatige werkelijkheid voor je ogen kunt oproepen. In de bril zit een beeldscherm en in plaats van de werkelijkheid om je heen, zie je de beelden op het scherm. Er zit ook een technologie in waardoor de virtuele werkelijkheid zich aanpast aan de bewegingen van je hoofd. Dit betekent dus dat je om je heen kunt kijken en rond kunt lopen ‘in’ de beelden die je via de VR-bril ziet, zodat je volledig wordt ondergedompeld in de andere werkelijkheid.

Virtual Boy

Het idee van VR-brillen bestaat al bijna zolang er computers zijn. Tot voor kort was het echt het echter nooit gelukt om een zowel betaalbare als goed werkende VR-bril te maken. Zo was er de totale commerciële en technologische mislukking van Nintendo in 1995 genaamd de Virtual Boy. Met virtual reality had dit onding weinig van doen; je kon er slechts 3d-beelden mee zien van computerspellen zoals Mario die verder gewoon 2d waren. Na zeer korte tijd is Nintendo dan ook gestopt met de productie van de Virtual Boy en de bijbehorende spellen.

Maar sinds kort is het eindelijk mogelijk de virtuele wereld aan je voeten te krijgen. Vrij goedkoop ook nog. Samsung, HTC en andere bedrijven hebben brillen ontwikkeld waar je je smartphone in vast koppelt, zodat je via speciale apps een heuse virtuele werkelijkheid voor je ogen tevoorschijn kunt toveren. Stel je voor; in plaats van een zogeheten ‘endless runner’ als Temple Run op je schermpje te spelen, ben je zelf ineens die ontdekkingsreiziger die in oude tempels in de jungle voor zijn leven rent terwijl een enorm rotsblok achter je aan rolt. Dat maakt het wachten op de bus toch een stuk spannender. Zo spannend, dat je het misschien niet eens in de gaten hebt als de bus voor je neus stopt.

Een VR-bril die je aan je smartphone koppelt is één van de opties van deze vrij nieuwe technologie. Er zijn nog een paar andere mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk een VR-bril te gebruiken op je spelcomputer of pc. Ook bestaan er VR-brillen die volledig autonoom werken, waar de computer dus in de bril zelf zit. Hetzelfde geldt voor de bijbehorende computerprogramma’s en spellen.

 

Virtual reality brillen koop je bij Allekabels.nl

Bij Allekabels.nl kun je verschillende VR-brillen kopen, van goedkoop tot wat duurder, naast normale 3d-brillen, waarmee je bijvoorbeeld 3d-films op je televisie of computer kunt kijken.

Google vr brilGoogle Vr bril

Allekabels.nl heet bijvoorbeeld een kartonnen VR-bril van Google, voor 12,50 euro. Deze wordt verkocht als een kartonnen bouwplaat en moet je zelf in elkaar zetten. De bril is geschikt om smartphones met een beeldscherm van 4 tot 7 inch aan vast te koppelen. De bril is compatibel met Android® 4.1 (Jelly Bean) of hoger, of met iPhone® die voorzien zijn van de bijhorende stereoscopische app. Vervolgens kun je speciale apps downloaden waarmee je bijvoorbeeld een VR-spel kunt spelen of het heelal kunt ontdekken.

VR-bril

Vr bril 2
Allekabels.nl heeft ook een wat duurdere VR-bril, die van kunststof is gemaakt en je niet zelf in elkaar hoeft te zetten. Deze bril kost 29,95 euro. Ook deze bril is bedoeld om smartphones aan vast te koppelen, met beeldschermen tussen de 3,5 en 5,7 inch. Via deze bril is het ook mogelijk om video’s naast elkaar te bekijken en heeft een hoofdband die niet alleen rondom, maar ook over je hoofd spant.

Freefly VR

Free flyMet de Freefly VR Headset kan je het meest om je heen kijken, in vergelijking tot de twee andere brillen die Allekabels.nl aanbiedt. De Freefly VR heeft een gezichtsveld van 120 graden, de grootste kijkhoek verkrijgbaar op de mobiele VR-markt. Hij beschikt over grote 42 mm lenzen, die je het idee geven dat je daadwerkelijk in een andere werkelijkheid bent ondergedompeld. De Freefly heeft ook een Bluetooth afstandsbediening en gamecontroller en er zitten kussens in die de ervaring net wat aangenamer maken voor de lange duur. De Freefly is geschikt voor de meeste moderne Android-smartphones en de iPhone 6/6 Plus.

 

Ontdek het zelf en bekijk het virtual reality bril assortiment vandaag nog!