Selecteer een pagina

Het gebruik van de virtual reality bril blijft niet alleen maar in huis. Kortgeleden is bekend geworden dat de Efteling een 360 graden video heeft geplaatst op het internet. Hierin kun je een ritje in de houten achtbaan Joris en de Draak meekijken. Vorig jaar had de Efteling al een video online geplaatst van de Baron 1898. Beide ritjes zijn met een virtual reality bril te bekijken, zodat het levensecht lijkt alsof je zelf in de achtbaan zit. Nu worden er nog meer attracties bij pretparken omgebouwd, zodat er gebruik kan worden gemaakt van virtual reality. Dit wordt gedaan bij Europa-Park in Duitsland. Echter zal je de bril hier in het park zelf gaan gebruiken. Hieronder lees je er meer over.

Abenteur Atlantis

De Abenteur Atlantis is momenteel al een interactieve attractie. Bezoekers kunnen in deze attractie punten scoren door op onderwaterfiguren te schieten vanuit de karretjes waar ze in zitten. Aan het eind van de rit is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten hebt behaald. Deze attractie wordt een bijzondere nieuwe Halloween attractie, want deze zal omgebouwd gaan worden tot een spannende of zelfs angstaanjagende virtual reality attractie.

De onderwaterwezens worden namelijk vervangen voor zombies. Alle decors hoeven hiervoor niet te veranderen, want de mensen in de karretjes krijgen virtual reality brillen op waarmee ze de zombies levensecht op zich af zien komen. De passagiers van de karretjes in de attractie krijgen een pistool waarmee ze op de zombies moeten gaan schieten. De talloze games die je vanuit de woonkamer al jaren kunt spelen op de Playstation worden nu levensecht gemaakt vanuit deze attractie.

Eenvoudig op te zetten

De Abenteur Atlantis is de eerste darkride attractie die bij Europa-Park wordt gebruikt voor virtual reality. Net als de Efteling was er bij Europa-Park ook al een attractie die in virtual reality te volgen was. Dit was eerder al wel gedaan bij de achtbanen Alpenexpress en Pegasus. Het voordeel van de Abenteur Atlantis is dat er weinig voor hoeft te worden aangepast. Passagiers stappen nog steeds in dezelfde karretjes van de darkride en het decor blijft precies hetzelfde. Mensen hoeven alleen een virtual reality bril op te zetten en ze zijn klaar om de strijd met de bloeddorstige wezens aan te gaan.

Wil jij deze attractie ook uitproberen? Tussen 21 september en 5 november zijn de Horror Nights bij Europa-Park. Er zullen in totaal 6 spookhuizen komen.

Meer virtual reality nieuws lezen? Lees meer informatie over de Parrot Disco drone of lees over de nieuwe Dead or Alive.