Selecteer een pagina

Virtual reality is dit jaar definitief doorgebroken in de gamewereld. Zo viel de spannende VR-game The Red Stare bij The Dutch Game Awards twee keer in de prijzen voor beste game onder studenten. Het won de prijs voor ‘Best Student Art’ en ‘Best Student Game Design’. Een hele eer!

The Red Stare

The Red Stare is een virtual reality spel die je terugbrengt naar het New York van de jaren ’50. De wereld bevindt zich op het hoogtepunt van de Koude Oorlog en communisten zijn overal om de boel te saboteren. Aan jou de taak om de communistische infiltranten te stoppen voordat het te laat is. Tijdens je verblijf in deze virtual reality wereld moet je jouw buren goed in de gaten houden. Wie van hen is de communistische spion? Daarnaast ontvang je informatie via je telefoon en fax machine. De bedoeling is dat je aan de hand van deze informatie op het juiste spoor terecht komt.

Alles draait om observatie

In The Red Stare begeef je je in een zeer gedetailleerde wereld. Zijn jouw vermoedens van communistische buren juist? Het draait in deze game allemaal om observatie en logisch nadenken. Het is erg fascinerend om in de jaren ’50 te belanden. Bovendien maakt de VR-bril alles nog realistischer. Het is dan ook geen verrassing dat deze game meerdere prijzen heeft gewonnen!