Selecteer een pagina

Voorheen kenden we virtual reality vooral als iets voor de toekomst. Bij het kijken van films worden er toekomst perspectieven getoond waarbij men een bril op zet die je naar een andere plek toebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de films van X Men en vele andere films. Echter is virtual reality inmiddels niet meer een droom en is het iets wat voor iedereen betaalbaar is geworden.

Virtual reality van het heden

Hoewel virtual reality een betaalbaar iets is geworden voor vrijwel iedereen is de prijs toch nog het grootste struikelblok voor veel consumenten om een bril aan te schaffen of niet. Voornamelijk de high end brillen, zoals de HTC Vive en de Oculus Rift vergen een grote investering. Zeker wanneer de gebruiker niet over de juiste computer beschikt. Echter zijn er ook brillen op de markt die het al goed betaalbaar maken, zoals de Samsung Gear headset. De Samsung Gear headset uit 2015 is zelfs al te koop voor 60 dollar via Amazon. Zo zijn er nog veel meer goede virtual reality brillen die goed betaalbaar zijn.

Daarnaast is Vodafone enkele dagen geleden al met de Smart Platinum 7 gekomen. Dit is de nieuwe smartphone van Vodafone zelf die virtual reality ondersteunt. Met een kleine investering van enkele tientjes heb je hier ook direct een geschikte virtual reality bril bij.

Voor mensen die in het echt elders virtual reality willen ervaren kunnen naar het virtual reality centrum in Eindhoven. Hier is het niet Virtual Reality Experience Center te vinden. Bezoekers kunnen hier op allerlei manieren ervaren hoe virtual reality is. Naast dat het centrum te bezoeken is voor consumenten is het centrum ook voor studenten en scholen bedoeld om verder onderzoek te doen. Ook in Utrecht is er sinds enkele maanden een VR Room geopend, waar mensen virtual reality kunnen ervaren.

Gamers

Voor de echte gamers is het niet lang meer wachten. Over minder dan twee weken zal de virtual reality bril voor de Playstation van Sony openbaar worden gemaakt. Dit is een betaalbare virtual reality bril waar een geweldige game ervaring mee kan plaatsvinden en waar veel bekende titels van games op uit zullen komen. Op 13 oktober zal deze bril uitkomen met een adviesprijs van 400 euro. Op 15 oktober kun je bij alle Game Mania winkels in Nederland de virtual reality headset van de Playstation al uitproberen. Hier lees je er meer over.

Virtual reality is op het moment dus al voor iedereen mogelijk en niet meer alleen een toekomstdroom.