Selecteer een pagina

Virtual reality heeft de toekomst. Inmiddels is het niet meer weg te denken uit de game wereld. Ook wordt het steeds vaker gebruikt voor educatieve doeleinden. Steeds vaker vinden er congressen plaats waarbij de functie van VR in het onderwijs wordt besproken. Op welke manieren zou je VR bijvoorbeeld op scholen kunnen gebruiken?

Virtual reality in het onderwijs

Virtual Reality biedt een schat aan mogelijkheden. Stel je voor dat je bij Aardrijkskunde, Geschiedenis of een ander vak een bepaalde locatie bespreekt. Met een VR-bril is het mogelijk om daadwerkelijk naar deze plek te reizen zonder dat je er daadwerkelijk bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van het historische Rome of Athene? De leraar kan de kinderen ermee naar toe nemen en ze de bijzondere plek laten zien. Zo kunnen ze een archeologische opgraving of iets anders interessants bezoeken. Dit maakt het leren veel leuker en interessanter!

New York of Londen

Ook bij het vak Engels komt VR goed van pas. Wie weet heeft de docent Engels het een keer over Londen. Het enige wat hij nu nog hoeft te doen is het geven van een VR bril aan zijn leerlingen. Vervolgens neemt hij ze mee naar een stad als New York of Londen.

Bekijk meer voorbeelden in deze video: