Selecteer een pagina

Virtual reality zal in de nabije toekomst ook de vakantiewereld sterk gaan veranderen. Zo zal het boeken van een vakantie steeds meer een belevenis worden. Dankzij VR kunnen prijzen en producten van vakanties steeds sneller vergelijken. Bovendien zullen er robots worden ingeschakeld om reizen steeds goedkoper te maken. Dit concludeert de werkgroep Travel Tomorrow, die in opdracht van ANVR de toekomstige reiswereld in kaart bracht. Centrale vraag daarbij was kunstmatige intelligentie de toeristenbranche zal gaan beïnvloeden.

De toekomst van reiswereld

De werkgroep is zeer enthousiast over de toekomst. Dankzij de inzet van virtual reality en kunstmatige intelligentie zal reizen efficiënter, veiliger en voordeliger worden dan ooit. Zo kunnen toekomstige reizigers gebruik maken van allerlei technologieën, zowel tijdens het boeken van een reis als op de vakantiebestemming zelf. Daarnaast wordt het nog gemakkelijker om je reiservaringen te delen op social media. Lokale bewoners kunnen bijvoorbeeld reageren op een berichtje en je van de nodige tips voorzien.

Robots en de reiswereld

Daarnaast zullen we in de reisbranche steeds meer robots gaan zien. Ook deze zorgen voor een nog betere reiservaring. Op sommige plekken in de wereld worden er zelfs als robots ingezet. Zo vind je in het Kunuka Aqua Resort op het eiland Curacao een heuse robobar. Gasten kunnen er met behulp van een chip in hun polsbandje en een toetsenbord een robot activeren die vervolgens hun drankjes serveert. De kosten die een horeca gelegenheid normaal maakt door het inhuren van medewerkers gaan dankzij robots flink omlaag.
Virtual reality technieken helpen bij keuze
Virtual reality technieken worden steeds verfijnder. Uiteindelijk zal deze technologie reizigers helpen om de beste reisbestemming te kiezen of om de informatie te vinden waar ze al een tijdje naar op zoek zijn.

Reisbestemming van 2018: Iran

Tenslotte nog een tip voor een van de mooiste reisbestemmingen van dit jaar: Iran. Het land heeft zijn grenzen geopend voor toeristen. Wel moet je rekening houden met de normen en waarden van het land. Zo is het niet toegestaan om er alcohol te drinken en moeten vrouwen er bedekt gekleed gaan.