Selecteer een pagina

Virtual reality raakt steeds verder ingeburgerd in onze samenleving. Voorheen toen virtual reality nog iets voor de toekomst leek te zijn dachten we er vooral aan dat virtual reality iets is voor mensen die levensecht kunnen gamen. In plaats van voor de televisie te zitten verplaatst de speler zich letterlijk in het spel zelf. Het is echter gebleken dat virtual reality in nog veel meer branches interessant is. Een van de branches is de woningbouw. Vorig jaar is Funda al druk bezig gegaan om mensen huizen en kantoorgebouwen in virtual reality te laten zien. Vorige jaar konden namelijk al meer van 30.000 woningen en kantoren in virtual reality worden bekeken. Bunte Vastgoed Oost is ook een van de bedrijven die als eerste aan het werk ging met virtual reality.

Bunte Vastgoed Oost

Lars van Ginkel van Bunte Vastgoed Oost geeft aan dat zij als een van de eersten aan de slag gingen met een virtual reality app voor nieuwbouwprojecten. Bij nieuwbouwprojecten worden er namelijk kartonnen virtual reality brillen weggegeven waar de smartphone in geplaatst kan worden. Op de smartphone dient de app gedownload te zijn. Wanneer de app er op staat en deze wordt afgespeeld dan kan een wijk en sommige woningen bekeken worden, terwijl het gehele project nog niet bestaat.

Ondanks dat de dienst van Bunte Vastgoed Oost nog niet heel lang bestaat wordt er toch al wel veel gebruik van gemaakt. Wanneer er namelijk nog niet is gestart met de bouw van woningen dan kunnen potentiële kopers op deze manier toch al snel een goede indruk opdoen van de wijk en de woningen. Vaak is het voor mensen namelijk erg moeilijk om een goede indruk van woningen of de wijk op te doen aan de hand van een platte tekening. Door gebruik te maken van een virtual reality bril en de applicatie wordt dit opeens een stuk duidelijker.

De app zelf is direct al te downloaden via de Playstore of via de Appstore. Wanneer je de applicatie op je smartphone hebt kun je een kartonnen bril kopen bij de Hemo of bij de Action voor slechts een paar euro. In de app zijn al verschillende nieuwbouwprojecten te bezichtigen inclusief de meubels en accessoires van woningen. Je hoeft hiervoor je eigen huis nog niet eens uit!

Lees ook onze artikelen over hoe onze netwerken moeten worden klaargemaakt voor VR en AR en hoe scholieren gebruik maken van VR om zich voor te bereiden op gevaarlijke verkeerssituaties.