Selecteer een pagina

Laatst hebben we een artikel gepubliceerd waarin we hebben verteld dat Apple een patent heeft getekend op het maken van een eigen virtual reality bril. Tot nu toe heeft Apple namelijk nog geen enkel virtual reality of augmented reality product op de markt gebracht of gepresenteerd. Er is daarom nog niet veel zekerheid over wat Apple in deze markt gaat doen. Het kan namelijk zijn dat Apple het patent heeft getekend om er voor te zorgen dat zij die rechten behouden of omdat ze daadwerkelijk al aan de slag zijn en we een virtual reality bril van Apple kunnen verachten. Tim Cook, CEO van Apple, heeft in de ochtendshow Goodmorning Ameria gezegd dat virtual reality slechts een niche is en commercieel minder interessant is.

VR en AR

Tijdens de aanwezigheid van Tim Cook bij de ochtendshow Goodmorning America heeft Tim Cook aangegeven dat hij veel meer kansen ziet in augmented reality. Volgens hem heeft augmented reality een veel grotere potentie. Als er volgens Tim Cook wordt gekeken naar augemented reality en virtual reality dan is Tim Cook er zeker van dat augmented reality de grootste wordt en dit vindt hij ongelofelijk interessant.

Hierbij kijkt Tim Cook wel naar de lange termijn van beide ontwikkelingen. De reden waarom hij meer potentie ziet in augmented reality komt omdat bij AR de bestaande wereld wordt verrijkt, maar de gebruikers worden niet van elkaar afgesloten. In een wereld van virtual reality is dit wel het geval, want hier draagt iedereen zijn eigen virtual reality bril en is men dus niet meer met elkaar verbonden. Met augmented reality daarentegen kunnen mensen tegenover elkaar zitten en samen een gesprek hebben, terwijl ze ook samen naar iets heel anders kijken op hetzelfde moment. Dat kan gaan over iemand die er fysiek niet bij is of het kan over een bepaald object gaan.

Voor Apple is er geen grote commerciële potentie binnen virtual reality geeft Cook aan. Volgens hem heeft virtual reality meer potentie voor het onderwijs en binnen gaming.

Airpods

Tijdens het gesprek in Goodmorning America ging het ook over de Airpods, oftewel de draadloze oordopjes. Er was veel kritiek geweest op deze nieuwe Earpods. Echter is draadloos de toekomst volgens Tim Cook en daarom is het niet nodig om er langer mee te wachten. Volgens hem blijven de oordopjes goed in je oren zitten en heb je er geen last van dat ze uitvallen.

Lees ook ons artikel over de virtual reality handschoenen uit Eindhoven die door Nasa gebruikt zullen worden.