Selecteer een pagina

Enkele jaren geleden leek virtual reality nog iets voor de toekomst. In films kwamen we het tegen, maar deze films bekijken we altijd nog op de traditionele manier door gebruik te maken van een plat scherm. Echter is het tegenwoordig normaal geworden om films te bekijken, te gamen of andere dingen te doen met een virtual reality bril. Maar kan het nog echter worden dan dat? Jazeker, door geur en smaak toe te voegen aan de virtual reality ervaring. Hier is marktonderzoeksbureau Haystack op het moment mee bezig. Hieronder lees je hier meer over.

Geur en smaak in VR

Het marktonderzoeksbureau Haystack vindt het niet alleen belangrijk dat mensen zien wat er ergens gebeurt. Er zijn al verschillende locaties die hun stad of gebied op de kaart willen brengen door het te filmen met een 360 graden camera, zodat het op internet in virtual reality kan worden bekeken. Dit heeft de Amerikaanse staat Ohio bijvoorbeeld gedaan en in ons eigen land kun je Haarlem beleven in virtual reality.

Vanaf de bank in huis kun je tegenwoordig dus al Haarlem verkennen. Echter kun je op dit moment verschillende stukken van Haarlem bekijken. Maar hoe zou het zijn wanneer je nog meer kunt dan het alleen te bekijken? Stel je eens voor dat je een biertje uit kunt proberen in de kroeg. Dit kan natuurlijk voor nog veel meer gevallen worden toegepast. Op deze manier kan men op de ultieme manier kennis maken met een bepaald product.

Volgens de oprichter van Haystack zien zij dat wanneer mensen een zo realistische setting creëren van een bepaalde omgeving dat ze het in het echte leven ook beter zullen waarderen.

Meer virtual reality nieuws lezen?

Google heeft zojuist de nieuwe virtual reality bril aangekondigd die de Google Cardboard zal vervangen. Deze bril is de Daydream View. Deze bril zal over een maand al in november op de markt beschikbaar komen. De bril zal een adviesprijs hebben van 89 dollar.