Selecteer een pagina

Op dit moment is Apple nog niet actief op het gebied van virtual reality. Ondanks dat er veel virtual reality brillen al op de markt zijn waar een smartphone in moet worden gedaan om media af te spelen, zoals de Samsung Gear 360. Daarom is het vreemd dat er nog geen bril op de markt is die gebruikt kan worden met de iPhones. Echter lijkt daar nu verandering in te komen. Apple heeft namelijk een patent geregistreerd voor een eigen VR bril. In deze bril kan een iPhone geschoven worden om er gebruik van te maken. Het patent is er dus voor bedoeld dat er geen andere producenten van brillen mogen zijn waar een iPhone in kan worden gedaan, maar dat deze rechten alleen voor het bedrijf Apple mogelijk zijn.

Over het patent van Apple

Naast virtual reality is Apple ook nog niet actief op het gebied van augmented reality. Toch heeft de CEO van Apple, Tim Cook, al langere tijd aangegeven dat hij mogelijkheden ziet in deze nieuwe techniek. Met het teken van het patent lijkt het erop dat Apple zich hier ook op gaat storten. In het patent staat aangegeven dat de bril alleen werkt via een lighting aansluiting met een iPhone.

In het patent staat namelijk duidelijk beschreven dat het gaat om een apparaat dat op het hoofd kan worden geplaatst en dat gekoppeld kan worden met een smartphone van Apple. De beelden van het telefoonscherm kunnen op deze manier in de bril worden getoond. Binnen in de virtual reality bril zullen ingebouwde oortelefoons zitten en de bril zal beschikken over aangepaste lenzen. De lenzen houden de ogen in de gaten, zodat het beeld zich kan aanpassen aan de ogen.

Veel onduidelijkheid

Zoals het er nu op lijkt zal het design veel weg hebben van een echte bril als er wordt gekeken naar het ontwerp. Echter is er niet duidelijk wat er precies met de bril kan en is er niet heel veel duidelijkheid over de patent aanvraag. De kans bestaat namelijk dat Apple de bril wil registreren alleen om een positie in de virtual reality markt te beschermen. Ook kan het gebeuren dat er een virtual reality bril van Apple binnen korte tijd plotseling op de markt beschikbaar is. Zover bekend is, is Apple al wel aan het werk met virtual reality systemen, maar zijn er verder nog weinig uitspraken gedaan over de toekomst van Apple binnen virtual reality. Het blijft dus erg onzeker.