Selecteer een pagina

Met de komst van de de virtual reality brillen zijn er veel technologische ontwikkelingen op gang in Nederland en in de wereld. De virtual reality brillen zijn voornamelijk nog erg populair in de gaming industrie. Dat zien we terug met de bril die uit zal komen van Sony voor de Playstation. In Hollywood houden ze zich minder bezig met het gebruik van de virtual reality brillen in de filmindustrie. Echter lijkt daar nu wel langzaam verandering in te komen aangezien er een film over Jezus Christus zal komen. Hieronder lees je er meer over.

Over de VR film van Jezus Christus

Op het filmfestival in Venetië hebben de aanwezigen een voorproefje mogen bekijken van de film ‘Jesus VR – The Story of Christ’. Deze film is gemaakt om het leven van Jezus Chritus te laten zien. Daarbij is het de bedoeling om het leven op een dusdanige manier te laten zien, zoals mensen het nog niet eerder hebben gezien.

De hele film is opgenomen met een 360 graden camera. Hierdoor heb jij als kijker de mogelijkheid om alles om je heen te aanschouwen. De bril neemt je dus bijna letterlijk 2000 jaar mee terug in de tijd. Deze film werd ook nog eens opgenomen in Italië zelf. De film is namelijk opgenomen in het Italiaanse Matera. In totaal zal de film 90 minuten lang duren, zoals we gewend zijn van een gemiddelde speelfilm. De opnames hebben plaatsgevonden met ongeveer 100 crewleden en honderden figuranten. Hiermee is deze film de meest ambitieuze VR speelfilm tot nu toe. De makers van de film willen met deze film bewijzen dat mensen openstaan voor allerlei soorten ontwikkelingen op filmgebied.

Wil jij de film graag bekijken in virtual reality? Dan zul je nog even moeten wachten. De planning is voor zover om de film rond december van dit jaar uit te brengen.

Waarom is virtual reality in games populairder dan films?

Tijdens het maken van een film in virtual reality is er een hele andere werkwijze nodig dan wanneer er een film wordt gemaakt, zoals we die nu kennen. Bij het maken van een traditionele film kunnen de makers de kijkers precies laten zien wat zij willen dat de kijkers te zien krijgen. Bij een virtual reality film is een 360 graden camera nodig, waarmee de kijker ook alles om zich heen kan zien. Dit zorgt er echter voor dat de gehele camera ploeg in beeld komt en alle crewleden.

Lees ook ons artikel over de nieuwe games met virtual reality voor de Playstation.