Selecteer een pagina

Het Daydream platform van Google zit er aan te komen. Dit is het virtual reality platform van Google. Verder zitten de Pixel telefoons er ook aan te komen. Deze ontwikkelingen zullen er voor zorgen dat de wereld van virtual reality weer een stukje verder in ons dagelijks leven wordt geïntegreerd. Google heeft zojuist weer een nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd voor het platform. Google heeft namelijk het Daydream Keyboard in de Play Store gezet. Om gebruik te maken van dit Keyboard is er een Daydream-headset nodig en daarnaast een smartphone die het platform ondersteunt.

Daydream en de app

Het nieuwe platform Daydream van Google zal niet draaien op alle smartphones. Het zit wel standaard al ingebouwd in alle Android 7.0 Nougat smartphones. Een smartphone moet namelijk aan meerdere eisen voldoen wanneer het Daydream platform er op moet kunnen draaien. Er dient een snelle processor in te zitten en er is een zeer hoge resolutie nodig. Dat geldt ook voor telefoons die zullen worden gemaakt. Google heeft de vereisten bekend gemaakt. Dat is goed nieuws voor de telefoonindustrie, want hierdoor zullen fabrikanten aan de vereisten van de telefoon willen voldoen. Op het moment zijn er nog maar slechts enkele telefoons die voldoen aan de eisen. Dit zijn de Pixel smartphones van Google en de ZTE Axon 7. De ZTE Axon 7 is al een tijdje te koop in het buitenland en de Pixels zullen over een week beschikbaar komen.

Ook hebben we eerder over de Daydream View geschreven. Dit is de nieuwe headset van Google die ondersteuning zal gaan bieden aan het Daydream platform. De Daydream View zal in november beschikbaar komen en heeft een adviesprijs va 79 dollar. Volgens Google zullen er nog meer headsets komen die het platform zullen gaan ondersteunen.

Het toetsenbord

Het keyboard is vlak voor de release van Daydream uitgekomen en beschikbaar gebracht in de Play Store. Voor sommige apps binnen het Daydream platform is het toetsenbord vereist. Dit is te lezen in de beschrijving van de app. Het toetsenbord zelf bestaat uit drie delen. Links zijn de cijfers te vinden, in het midden de letters en aan de rechterkant zijn andere knoppen terug te vinden. De headset wordt bediend met een bijgeleverde controller. De smartphone zelf zal namelijk in de Daydream View of een andere headset zitten. Door de controller te bewegen kun je de juiste toetsen indrukken.

Lees hier hoe Daydream dichter bij realiteit komt.