Selecteer een pagina

Virtual reality komt er momenteel helemaal doorheen en we horen het continue in de gamingindustrie. Er worden verschillende brillen gemaakt waarmee virtual reality kan worden afgespeeld en er komen talloze games beschikbaar in VR. Zo komt er binnenkort de VR-bril van Sony voor de Playstation en zijn er tientallen bekende spellen geïntroduceerd die compatibel zijn met deze bril. Maar voor welke andere markten is de virtual reality bril zeer interessant? Tonie van Ringelestijn is de baas van de technologiewebsite Bright en hij gaf hier antwoord op.

Interessante marken voor virtual reality

Volgens Tonie zijn er een aantal markten waar virtual reality helemaal booming voor zal worden. Hieronder hebben we een aantal markten op een rijtje gezet:

  • De zorg
  • De makelaardij
  • Het onderwijs

Allereerst zal virtual reality binnen de zorg erg populair worden. Zo wordt virtual reality al toegepast tijdens opleidingen. Tijdens het uitvoeren van een operatie is het namelijk ook erg belangrijk voor de dokter om te weten en te zien wat er om hem heen gebeurd. Een arts leert hierdoor beter te communiceren en te handelen met de omgeving om hem heen.

Ook binnen de makelaardij zal virtual reality erg populair worden. Op dit moment moeten mensen veel tijd vrijmaken om diverse huizen te bezichtigen. De mensen die een huis gaan kopen zijn overigens vaak nog eens erg druk met het werk. Mensen die over het algemeen zonder werk zitten of niet druk zijn met werk zullen minder snel een huis kopen. Door middel van virtual reality kunnen mensen vanuit huis direct meerdere huizen bezichtigen. Voor makelaars biedt dit veel mogelijkheden om op in te spelen. Door een combinatie van livestreamen te koppelen aan virtual reality kunnen potentiële kopers ook direct vragen stellen aan de makelaar.

Tot slot zal virtual reality interessant worden in het onderwijs. De zorg is hier al een voorbeeld van. Dit kan echter in nog veel meer markten op deze manier worden toegepast. Zo kunnen brandweermannen bepaalde dreigende situaties levensecht te zien krijgen om op deze manier voor bepaalde situaties te trainen.

Andere markten

Virtual reality heeft zijn nut ook al laten zien in nog meer markten. Zo wordt de virtual reality bril in Amerika al gebruikt om jezelf voor te bereiden op sollicitatie gesprekken of trainen de spelers van PSV al met de VR-bril. Verder worden virtual reality brillen in de rechtszaal gebruikt om de jury een beter beeld van een zaak te laten krijg of wordt virtual reality gebruikt om sportwedstrijden af te spelen. De mogelijkheden met deze technologie lijken eindeloos.