Selecteer een pagina

Die hard gamers hoeven zich geen zorgen te maken over de geschiktheid van hun PC voor virtual reality. Er zijn mensen met een simpele computer die over vr brillen lezen. In het enthousiasme wordt er een VR bril van HTC of de Oculus rift aangeschaft. Deze mensen kunnen er nog wel eens bedrogen uitkomen.  Niet iedere pc is namelijk geschikt voor virtual reality. Is jouw PC klaar voor VR? In dit artikel geven we jou meer informatie.

PC eisen voor virtual reality

Er is dus een krachtige pc nodig om de VR bril optimaal te kunnen gebruiken. Als een pc niet krachtig genoeg is dan zou het beeld haperen. Ook is het bij sommige spellen niet eens mogelijk om het te starten. Zonder de juiste computer heb je dus weinig aan je bril.  Momenteel zijn de oculus rift en de HTC vive de populairste brillen. We zullen daarom de eisen per bril beschrijven.

PC eisen oculus rift

oculus-riftVideo kaart: Minstens een NVIDIA GTX 970 of AMD 290 graphic card
Processor: Intel i5-4590 of greater cpu
Geheugen: Minstens 8GB RAM
Video output: Compatibel met HDMI 1.3 video out
USB poorten: 3 USB 3.0 porten en 1 USB 2.0 port
OS: Windows 7 SP1 64-bit of een nieuwere versie

Let op: Dit zijn de minimale eisen voor de oculus rift.

Als je computer niet compatibel genoeg is voor de oculus rift kun je een nieuwe aanschaffen. De makers van de vr bril hebben drie verschillende computers die “Oculus Rift ready” zijn. Als je deze koopt in combinatie met de bril, koop je ze al vanaf 950 dollar. Of er in Nederland ook verkooppunten zijn die deze start klare computers verkoopt is nog onbekend. Zodra wij hier meer over weten zullen we dit absoluut publiceren.

PC eisen HTC viveHTC-vive

Voor de HTC vive is het ook van belang om de juiste pc in het bezit te hebben. Ook moet je computer zich in een kamer bevinden waar voldoende ruimte is. Het unieke bij deze bril is namelijk dat jij kunt rondlopen in de virtuele wereld. Hierdoor is het van belang dat je vrij kunt rondlopen in een aantal vierkante meter oppervlakte.  Voor de vr bril van de HTC vive zijn de volgende eisen minimaal nodig om optimaal gebruik te kunnen maken.

De exacte eisen van deze bril zijn nog niet bekend bij ons. Tip onze redactie.

Meten is weten

Wie er echt zeker van wilt zijn kan beter even een test doen. Ze zeggen niet voor niets meten is weten. Door de test te doen weet jij zeker of je PC de virtual reality effecten kan verwerken. Op deze manier zou jij er niet bedrogen uitkomen. De test is te doen op:
Lees meer over de Oculus rift eisen

Mocht je nog vragen hebben over de geschiktheid van je computer, laat dan gerust een reactie achter!