Selecteer een pagina

Virtual reality kent een hoop mogelijkheden. De meeste mogelijkheden die we kennen houden verband met plezier hebben en leuke dingen doen. Denk aan een simulatie waarbij je in een achtbaan zit of waarbij je midden in een game zit. Of denk aan het spelen van Pokemon Go met de virtual reality bril. De levensechte beelden maken het erg speciaal en leuk om mee te maken. Echter is er nog een hele andere manier van virtual reality waar je van tevoren minder snel aan zou denken. Werken vanuit virtual reality! Hieronder lees je er meer over.

Waarvoor is werken via virtual reality handig?

Het spel Job Simulator is een vorm waarbij jij als gebruiker de kans krijgt om te gaan werken in een bepaalde baan. Maar wat is er nou leuk aan om te gaan werken, terwijl je ook een spel kunt gaan spelen met een virtual reality bril? Het spel laat je kiezen uit 4 verschillende soorten banen. Deze bestaan uit een kantoorbaan, een kok, een automonteur of een kassamedewerker. Dat klinkt misschien heel saai, maar op deze manier kan het spel jou een duidelijk inzicht geven of deze banen bij jou passen. Twijfel jij er aan om een van deze banen te gaan beoefenen? Probeer ze dan allereerst eens uit via de virtual reality.

Om er voor te zorgen dat het leuk blijft om een van deze banen te beoefenen tijdens de virtual reality zijn er verschillende uitdagingen bij iedere baan. Ieder spel beschikt namelijk over maar liefst 20 uitdagingen. Door het halen van iedere uitdaging wordt je weer gemotiveerd om verder te gaan of kom je erachter dat een bepaalde baan helemaal niks voor jou is. Daarnaast is het leuk om even in een totaal andere wereld te stappen en te zien hoe het leven van een kok eruit ziet of hoe het is om op kantoor te werken. De verschillende simulaties beschikken daarnaast over droge humor en leuke ideeën, waardoor het leuk blijft om te spelen.

Final Approach

Een vergelijkbaar spel is Final Approach. Dit spel geeft je de mogelijkheid om vliegtuigen te laten landen op de landingsbaan. Dit spel maakt jou verantwoordelijk voor het veilig laten verlopen van het vliegverkeer. Ook ben je verantwoordelijk om de vliegtuigen zacht te laten landen en brandjes te blussen wanneer dat nodig is. Misschien kom je tijdens het spelen van dergelijke spellen wel achter verborgen talenten of kom je er plotseling achter welke baan jij de rest van je leven wilt beoefenen!

Meer informatie lezen over de virtual reality bril? Lees bijvoorbeeld het artikel over HTC vive.