Selecteer een pagina

Met de komst van de virtual reality brillen komen er ook verschillende brillen op de markt. Daarom wordt het al snel moeilijk om te kiezen welke je moet hebben. Tijdens het aanschaffen van een virtual reality bril zeg je de volgende dag niet gelijk even dat je toch ook die andere bril gaat kopen. Helaas liggen de prijzen voor de brillen hier te hoog voor. Zo is het begrijpelijk wanneer er twijfel bestaat over het kopen van de HTC Vive of de Oculus Rift virtual reality bril. Om hier meer duidelijkheid over te geven leggen we hieronder meer uit over de verschillen van de brillen en de gebruikerservaringen van experts.

Ervaringen van de HTC Vive en Oculus Rift

Veel mensen ervaren de HTC Vive in eerste instantie als de meest geschikte bril. Deze bril geeft veel mensen namelijk een ‘wow-effect’, waardoor ze al snel de voorkeur geven voor deze virtual reality bril. Dit komt vooral doordat deze bril ‘room-scale’ ondersteunt. Dat houdt in dat de bril een ruimte vrij maakt voor je om in te kunnen lopen. Hiervoor heb je 1,5 meter bij 2 meter aan ruimte nodig. Wanneer je deze ruimte hebt kun je op een prachtige manier met de bril overweg.

Echter hebben experts al laten zien dat dit effect voornamelijk aan het begin is en dat room-scale naar verloop van tijd minder bijzonder wordt om te spelen. Volgens experts komt er na een maand een gimmick gevoel op bij het spelen met de HTC Five. Dat zorgt er voor dat je er snel op uitgespeeld raakt. Zo zeggen zij dat de Oculus juist veel voordelen heeft. Deze heeft een beter installatiegemak, er zit een geïntegreerde hoofdtelefoon in, het heeft een uitermate strak design en er zijn geen aparte stopcontacten nodig. Zo werd de leukste tijd aan het begin doorgebracht met de HTC Vive, maar na een maand werd de gebruikservaring met de HTC Vive steeds minder en werd de Oculus Rift steeds beter ervaren. Ook zullen er eind 2016 touchcontrollers beschikbaar komen die de gebruikerservaring van de Oculus Rift nog verder zullen verbeteren.

Alternatief

Kun jij nog geen keuze maken voor de juiste bril? Dan kunnen we je aanraden om nog even te wachten. Op het moment zitten de prijzen nog op het hoogte niveau. Naar verloop van tijd zullen de prijzen dalen, zullen er meer reviews van andere gebruikers bekend worden gemaakt en komen er steeds meer spellen beschikbaar.