Selecteer een pagina

Na lang wachten is het nu eindelijk bijna zo ver. De Oculus Rift virtual reality bril is namelijk bijna beschikbaar in Europese winkels. Over twee weken op 20 september zal de bril beschikbaar komen in Europese elektronica winkels. Oculus heeft namelijk meegedeeld dat op deze datum meerdere grote Europese winkelketens deze bril gaan verkopen. Hierbij gaat het om winkelketens, zoals MediaMarkt, FNAC in Frankrijk en Saturn in Duitsland. Hieronder lees je meer informatie over het uitkomen van de Oculus Rift.

De Oculus Rift

De Oculus Rift zal voor een adviesprijs van 699 euro op de markt komen. Het is ook al mogelijk om de Oculus Rift online te bestellen. Voor de verzendkosten betaalt men hier nog 40 euro extra voor. Mensen die echt niet kunnen wachten op de bril kunnen hier dus voor kiezen. Of de bril ook in Nederlandse winkels terecht zal komen is nog niet bekend.

Om mensen een beter beeld van de Oculus Rift te geven en om de bril onder de aandacht te brengen worden er in de Verenigde Staten, Canada en Europa maar liefst 600 demonstraties gehouden. Ook hierbij is nog niks bekend gemaakt of er ook demonstraties van de Oculus Rift worden gehouden in Nederland.

Bij de Oculus Rift zullen ook touch-controllers beschikbaar komen. Wanneer deze touch-controllers beschikbaar komen is ook nog niet bekend gemaakt. Dit zal bekend worden in oktober. Met deze controllers is het mogelijk om spellen in de kamer te spelen. In virtual reality kun jij de posities van de controllers zien en kun je deze gebruiken om handelingen in virtual reality te verrichten, zoals een knop in te drukken in een game of voorwerpen op te pakken.

Oculus Rift of de HTC Vive?

De Oculus Rift en de HTC Vive zijn beide bekende brillen die dezelfde doelgroep aanspreken. Beide brillen beschikken namelijk over een hoge kwaliteit en zitten in dezelfde prijsklasse. Daarom wordt het al snel moeilijk om een keuze te maken tussen een van deze brillen. Twijfel jij ook tussen de aanschaf van de Oculus Rift en de HTC Vive? Dan kun je ons artikel lezen over de ervaringen van experts van de Oculus Rift en de HTC Vive.