Selecteer een pagina

Palmer Lucky is de oprichter van Oculus die met de bekende Oculus Rift virtual reality bril is gekomen. Het is bekend geworden dat hij de grootste investeerder is van het bedrijf dat grappige plaatjes maakt van Hillary Clinton maakt. Deze plaatjes zijn bedoeld om Hillary Clinton voor gek te zetten.

Over Palmer Luckey en Oculus

Palmer Luckey is slechts 24 jaar, maar is al schatrijk geworden. Zijn bedrijf Oculus is een groot succes geworden met de virtual reality bril de Oculus Rift. Het bedrijf is verkocht aan Facebook voor 2 miljard dollar. Inmiddels is het bedrijf Oculus dus een onderdeel geworden van Facebook. De focus staat op het maken van de Oculus Rift en op het maken van content voor virtual reality.

Inmiddels is er aan het daglicht gekomen dat Palmer Luckey een groep financiert die een poging doet om de presidentskandidaat Hillary Clinton belachelijk probeert te maken. Palmer Lucky is namelijk de grootste investeerder achter de groep Nimble America. Volgens Palmer Lucky worden de dingen van Nimble America in geen enkele campagne verder gebruikt.

Het profiel van Palmer Lucky

Het profiel dat van Palmer Luckey was, bestaat inmiddels niet meer. Wel heeft Luckey zelf toegegeven dat hij achter het profiel zat van welke werd vermoed dat hij het was. Dit was het Reddit profiel. Volgens Luckey heeft hij verder niets gedaan behalve de groep financieel te steunen. Echter zijn de acties van Nimble America ook gehouden buiten het internet die werden gefinancierd door Palmer Luckey. Er werd hem ook gevraag waarom hij het geld aan deze groep uitgaf. Hier had Palmer Lucky een simpel antwoord op dat hij genoeg geld heeft en dat hij het op het moment van uitgeven simpelweg leuk vond om het hier in te steken.

Oculus Rift gemaakt van gestolen documenten

Eerder werd het bedrijf Oculus er van beschuldigd dat de Oculus Rift is gemaakt van gestolen documenten. John Carmack is namelijk samen met Palmer Luckey verantwoordelijk voor het maken van de Oculus Rift. Carmack had voorheen bij het bedrijf Zenimax gewerkt. Volgens Zenimax heeft Carmack documenten bij hen meegenomen die vervolgens zijn gebruikt voor het maken van de Oculus Rift. De bestanden zijn door Carmack op een USB stick bij het bedrijf Zenimax vandaan gehaald. Volgens Zenimax heeft er tot op het heden nog geen compensatie plaatsgevonden voor de gebruikte informatie en bestanden van het bedrijf.