Selecteer een pagina

Ben je van plan om de virtual reality bril de Oculus Rift te gaan kopen? Er is een behoorlijk bedrag voor nodig om de bril aan te schaffen en de benodigde hardware om de bril goed te laten draaien. De Oculus Rift is namelijk te bestellen als pre-order uit de Oculus VR shop. De prijs die je voor de bril zelf neer dient te leggen is 699,- euro. Daarnaast moet je ook over een juiste computer beschikken waar de bril op kan draaien. Dat zal ook geen koopje worden en deze prijs kan al snel op 800 euro komen indien je een nieuwe computer moet aanschaffen. Daarnaast zijn de prijzen van de controllers voor de Oculus Rift gelekt. Het is bekend dat deze controllers niet goedkoop zullen worden. Hieronder lees je er meer over.

De Oculus Rift Touch

Verwacht wordt dat de Oculus Rift Touch eind deze maand beschikbaar zal komen. Hiermee kun je dan nog veel meer games spelen op deze virtual reality bril. Gamen met de Oculus Rift zal een stuk gebruiksvriendelijker worden en er komen veel meer opties voor. De controllers maken het namelijk mogelijk om hand- en armbewegingen om te zetten naar de virtual reality wereld. Wanneer je de controllers vast hebt dan zie je wat je in de virtuele wereld precies wat je handen aan het doen zijn. Dit geeft je veel meer opties, zoals objecten vastpakken in een gamen of knoppen in te drukken. De controller bestaat uit twee onderdelen. Daarnaast zitten er vier actieknoppen op de controller, twee triggers en nog twee andere knoppen. Ook zitten er twee knuppels aan.

In Noord-Amerika werd bij de lancering van de bril geen touch controllers geleverd. Om wel direct te kunnen gamen wordt de bril momenteel geleverd met een XBOX One controller.

Release en prijs

Het is nog niet met zekerheid te zeggen, maar het wordt verwacht dat de bril vanaf 20 september in de Europese winkels zal liggen en dat hierbij ook de controllers worden geleverd. Wanneer je de controllers los wilt kopen dan moet je nog een heel bedrag neerleggen. De prijs die over de controller is gelekt heeft namelijk een prijs van 199 euro. Het is ook nog niet duidelijk of dit de prijs van een controller is of meteen van beide controllers. Het gewicht van een controller is 127 gram.

Meer nieuws over virtual reality?