Selecteer een pagina

De techniek staat niet stil en er zal nooit een tijd komen waarin dit wel het geval gaat zijn. Ook de ontwikkelingen op het gebied van fotografie blijven in volle gang. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van 360 graden fotografie. Een 360 graden foto is een foto die gebruikt wordt voor internet en die 360 graden rond bekeken kan worden. Welke 5 fouten worden er nu standaard door 360 graden fotografen gemaakt?

Fout 1: het statief niet goed instellen

Voor het maken van een goede 360 graden foto heb je een statief nodig. Het is praktisch onmogelijk om een dergelijke foto vanuit de hand te maken. Het is essentieel dat je statief ook goed staat. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat de foto’s niet goed op elkaar aansluiten of dat er geen mogelijkheid is om ze überhaupt enige vorm van aansluiten te laten benaderen.

Fout 2: de panorama kop de verkeerde kant op draaien

Het zal op het eerste oog geen verschil maken, maar bij het samenvoegen van de foto’s zal je daar wel achter komen: draai de panorama kop de juiste kant op. De kop hoort met de klok mee te draaien, anders is de kans groot dat je niet uitkomt met de foto’s.

Fout 3: grote lege delen

Een website als https://nl.unibet.be/betting leent zich heel goed voor het plaatsen van een 360 graden foto voor een beeld van het live casino. Een van de fouten die fotografen van 360 graden foto’s maken, is niet vooruit kijken. Door vooruit te kijken, kun je zien hoe je het beste de foto’s kunt maken. Kies niet voor een positie waarbij een heel volle foto gevolgd wordt door een foto met niets. Verdeel de foto’s op zo’n manier dat er op alle afbeeldingen iets te zien is.

Fout 4: objecten verplaatsen

Wanneer je je bezighoudt met 360 graden fotografie, dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar waar de objecten staan in je foto’s. Ben je eenmaal gestart met het schieten van de plaatjes, verplaats dan niets meer. Ga niet als je op foto 1 een bank in de ene hoek hebt staan, voor foto 2 de bank naar de andere hoek verplaatsen omdat je toch van mening bent dat de stoel daar beter staat. Doe je dit wel, dan kun je beter opnieuw beginnen, want uiteindelijk zal er niets meer van de foto’s kloppen en zal het niet lukken om ze op elkaar aan te laten sluiten.

Fout 5: automatische camera instellingen gebruiken

Ook bij fout nummer 5 geldt dat wanneer je eenmaal begonnen bent met schieten van foto’s, je niets meer moet veranderen. Dit geldt ook voor de instellingen van je camera. Let goed op de focus van de camera en de witbalans wanneer je foto’s achter elkaar maakt. Zit er verschil tussen de foto’s, dan zal dit opgemerkt worden en in het ergste geval zal je de foto’s niet op elkaar kunnen laten aansluiten.