Selecteer een pagina

Een ieder kan tegenwoordig van Virtual Reality games en video’s genieten. Het enige wat je nodig hebt, is een PC of een smartphone en de juiste VR bril om een goede indicatie te krijgen van hoe het is om in de wereld van Virtual Reality te stappen. Er zijn diverse VR brillen te koop. De ene duur en van uitstekende kwaliteit en de ander wat goedkoper en van een minder goede kwaliteit. Laten we eens enkele VR brillen doornemen die momenteel de beste op de markt zijn. Als je uitgebreidere informatie over ze wilt hebben en wilt weten welke bij jouw PC of smartphone zal passen, dan kun je ze met de Virtual Reality viewer vergelijken.

  • HTC Vive

Als je naar echte high-end brillen zoekt, dan staat de HTC Vive hoog op de lijst. Het is in samenwerking met Valve ontwikkeld en geeft Sony en Samsung flink wat concurrentie op de VR markt.

  • Oculus Rift

Deze is nog een uitstekende en dure VR bril die heel populair is. Het is de ideale bril voor gamers. De Bril is voorzien van vele sensoren die alle hoofdbewegingen goed kunnen volgen. Het gevolg is een VR wereld die helemaal echt lijkt en je een ongelooflijke ervaring biedt. Je hebt hiervoor wel een sterke computer nodig. Anders ga je met een trage VR ervaring te maken hebben.

  • Playstation VR

Sony heeft ook nog een VR bril voor Playstation ontwikkeld. Het is voorzien van een OLED scherm met een hoge resolutie voor een heel ander gaming ervaring. Het is ideaal voor zware VR games. Het is groter dan de andere brillen en moet eigenlijk als een Headset gezien worden.

  • Gear VR

De Gear VR is gemaakt door Samsung en is ideaal voor S6 en S7 Galaxy smartphones. Het is de goedkoopste bril op de lijst. Het is voor smartphones bedoelt, dus het heeft niet dezelfde resolutie als, bijvoorbeeld, de HTC Vive, maar het is wel van degelijke kwaliteit.

Ook met je iPhone is het mogelijk om VR games te spelen. Je hebt alleen de juiste bril nodig. Het liefst probeer je het uit met de nieuwe iPhone 10 om van een feilloze ervaring te kunnen genieten.