Selecteer een pagina

Op woensdag 10 en donderdag 11 mei is het tijd om naar Groningen te staan. Op die dagen staat het Groninger Forum namelijk in het teken van virtual reality. Daar vindt alweer de vijfde edutie van ‘Playground’ plaats, waarbij er volop aandacht is voor technologische ontwikkelingen die ons leven in de nabije toekomst sterk gaan beïnvloeden. Zo komen onder andere de fenomenen augmented reality en mixed reality voorbij.

Racen en aliens vangen in een VR-wereld

Het speciale evenement vindt plaats in zaal 2 van het Groninger Forum. Ruim 2 dagen lang vind je hier gloednieuwe en zeer indrukwekkende VR-installaties en games. Je kunt bijvoorbeeld lopen door een aantal steden, racen in snelle wagens en zelfs op zoek naar aliens en dino’s! Ook is het mogelijk om een anatomische les te volgen in 3D. Ben je even moe van dit alles? Rust dan uit in de ZenZone.

Presentaties

De makers van de verschillende VR-installaties zijn ook aanwezig in het Groninger Forum. Op donderdag 11 mei van 16.00 uur tot 18.00 uur vertellen zij van alles over het technische proces en de ontwikkeling van hun bijzondere installaties. Je kunt hier een kaartje kopen. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats!

Playground duurt van 20.00 uur 22.30. Locatie: Groninger Forum, Hereplein 73, Groningen.