Selecteer een pagina

Er is altijd wel een excuus te bedenken om niet te gaan fitnessen. Denk aan slechte weersomstandigheden tot klusjes in huis die broodnodig gedaan moeten worden. Met de komst van virtual reality in de fitnesswereld heb je echt geen excuus meer! Het bedrijf Loop Reality heeft namelijk een multiplayer VR-fitness apparaat uitgevonden genaamd LoopFit. Daarmee krijgen gebruikers vanuit hun eigen huis het idee krijgen dat ze buiten aan het sporten zijn.

LoopFit

Het bedrijf Loop Reality bestaat nog maar sinds augustus 2016. De start-up richt zich op het ontwikkelen van VR-technieken voor diverse platformen. LoopFit moet een van de eerste grote successen worden. Het maakte de VR-uitvinding bekend tijdens de India Game Show in Delhi. Vanuit je eigen woning doe je een fijne workout in de ‘buitenlucht’. Het is vrij realistisch en een unieke ervaring. Tijdens een VR-fietstocht voel je zelfs de gaten in de weg. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de VR-bril van de LoopFit opzetten.

VR-fietswedstrijd

Jignesh Talasila, CEO van het bedrijf, is razend enthousiast over de uitvinding. Het is volgens hem dé toekomst van indoor fitness trainen. LoopFit is een combinatie van Virtual Reality, het Internet en Analytics. Als gebruiker kun je jouw sportprestaties namelijk meteen analyseren. In de toekomst wordt het waarschijnlijk zelfs mogelijk om met je vrienden deel te nemen aan een spannende VR fietswedstrijd!