Selecteer een pagina

Droomvlucht is een van de populairste attracties van de Efteling. Vanaf 2018 zal het ook toegankelijk zijn voor personen die een beperking hebben. Dit wordt vanaf het voorjaar mogelijk gemaakt door virtual reality technieken. Daardoor hebben mensen met een beperking het gevoel dat ze echt in de attractie zitten. Voorheen was dit vanwege veiligheidsmaatregelen niet mogelijk.

Alle attracties worden toegankelijk

Naast de Droomvlucht heeft de Efteling drie andere attracties die voor mensen met een beperking een te groot veiligheidsrisico vormen. Dit zijn de kindermolen Polka Marina, het Volk van Laaf en Villa Volta. Ook een deel van het Kabouterdorp en Doornroosje in het Sprookjesbezoek zijn voor mensen met een beperking niet toegankelijk. Virtual reality technieken openen echter een wereld van mogelijkheden.

Volop plezier met VR-ervaring in de Efteling

Het enige wat je nodig hebt voor de VR-ervaring in de Droomvlucht is een koptelefoon en microfoon waarmee je contact kunt maken met het gezelschap waarmee je de Efteling bezoekt. Plezier gegarandeerd. Het is fijn dat ook mensen met een beperking nu volop kunnen genieten van de Efteling. We zijn benieuwd hoe zich dit verder ontwikkeld