Selecteer een pagina

Fan van of nieuwsgierig naar virtual reality? Dan is het belangrijk om de beste keuze te maken als het gaat om het kiezen van een vr bril. Bij je mobiele telefoon heb je dat namelijk ook gedaan, heb je een voorkeur voor Apple of Samsung, wilde je het nieuwste van het nieuwste of is prijs het meest van belang geweest. Al deze overwegingen kun je ook bij een vr bril zoektocht gebruiken. Want er zijn hele simpele modellen op de markt en zeer uitgebreide systemen. Om de vraag: “Welke vr bril past bij jou” te beantwoorden moet je goed nagaan wat voor gebruiker je bent.

Ik ben een nieuwsgierige gebruiker

Ben je nog niet zeker of vr wel echt iets voor je is, dan is het verstandig om het eerst uit te proberen. Dat kan overigens eenvoudig en voor een paar tientjes, het enige wat je nodig hebt is een smartphone en een cardboard vr bril. Dat is een vr bril die je in elkaar plakt en waar je een smartphone in schuift. Deze fungeert dan als je kijkscherm en moet dus naar de binnenkant in de cardboard geschoven worden. Je kunt dan via software op je smartphone virtual reality apps en videos bekijken.

Ik ben een actieve gamer

Heb je al enige ervaring met vr en wil je de volgende stap zetten dat zou je kunnen overwegen om gebruik te maken van een systeem als de Samsung Gear VR of de Playstation VR, met de eerste combineer je een Samsung smartphone van het type s6 of hoger met de Gear VR. Deze klikken namelijk in elkaar en in de meeste gevallen start dan al voorgeprogrammeerde software, zodat je direct aan de gang kan.
De Playstion Vr is dan weer een stand alone vr bril, die direct werkt als je hem op zet. Het is een headset die communiceert met een playstation kastje. Ook deze vr bril kun je eenvoudig gebruiken. Het geeft alleen niet het allerbeste beeld en geluid, daarvoor heb je een nog krachtigere vr bril nodig.

Ik leef voor gamen en vr

Als je het beste van het beste wilt, dan is de Oculus Rift of de HTC Vive echt iets voor jou. Deze apparaten geven je het beste beeld en geluid en bieden de gebruiker een ultieme beleving. Het zijn alleen wel nog vrij prijzige systemen en ze moeten gekoppeld worden aan een krachtige PC. Dat is ook meteen het grootste nadeel, want je kunt bij deze systemen nog niet vrij bewegen zonder een backpack PC. Maar als je ook de controlers gebruikt is dat ook niet nodig om alle videos en games af te spelen.

Kijk hier voor een uitgebreide analyse:
http://www.oculusworld.nl/vr-bril/3d-virtual-reality-viewer-vergelijken/

Tip kijk hier voor de leukste vr videos:
http://www.oculusworld.nl/virtual-reality-video/