Selecteer een pagina

Kortgeleden is de hele wereld bekend geworden met augmented reality. Daar is de game Pokemon Go van het bedrijf Niantic verantwoordelijk voor geweest. Voorheen wist een kleine minderheid van de samenleving nog maar wat augmented reality was en tegenwoordig is iedereen er van op de hoogte.

Microsoft heeft op dit gebied ook een bijzondere aankondiging gemaakt. Topman Terry Myerson heeft tijdens een persconferentie aangekondigd dat alle computers met windows 10 volgend jaar een Holographic-shell bevatten. Dit gebeurde op een persconferentie van Intel. Deze headset zorgt er voor dat de wereld van digitale beelden en werkelijkheid met elkaar worden verbonden. Hierdoor zal vanaf volgend jaar elke windows 10 computer augmented reality kunnen ondersteunen. Windows Holographic is een besturingssysteem dat is ontwikkeld voor de Hololens.

Over de Hololens en windows 10

Er is nog meer goed nieuws. Zo is er aangekondigd dat Windows Holographic het ook mogelijk voor je zal maken om andere augmented reality hardware aan te sluiten op de computer met windows 10 en deze te gebruiken. Je kunt er dus meerdere brillen voor gebruiken. Later zal bekend worden welke brillen er allemaal mogelijk zijn om hier voor te gebruiken. Indien je dus al een bril hebt gekocht dan is de kans groot dat deze later gewoon op de Windows 10 computer werkt met Windows Holographic.

Met Windows Holographic wordt het mogelijk om de apps in vitrual reality te zien. Volgens de topman Terry Myerson zal deze software van Windows niet alleen de 3D apps kunnen ondersteunen, maar werkt het ook voor de normale 2D applicaties. In maart werd de Hololens al beschikbaar voor ontwikkelaars.

Zicht op augmented reality

Microsoft heeft ook aangekondigd dat ze een blauwdruk willen maken met brillen en computer die klaar zijn voor augmented reality. Wanneer dat gebeurt zullen fabrikanten een beter zicht hebben op de vereisten die de hardware moet hebben voor augmented reality. Dit wordt ook wel Project Alloy genoemd.

Hiermee heeft Microsoft een veelbelovende uitspraak gedaan en kunnen de meeste mensen niet wachten om de resultaten van volgend jaar te ervaring. Je zult dus nog even moeten wachten voordat er gebruik is te maken van deze mogelijkheden, maar je kunt al wel vast beginnen met sparen!

Wil je meer zien van de verschillende augmented reality brillen? Je kunt hier een overzicht bekijken van verschillende brillen.