Selecteer een pagina

Ben jij een echte gamer en zit je al te wachten op het uitkomen van de virtual reality bril voor de Playstation? Dan hoef je niet meer lang te wachten. De virtual reality bril voor de Playstation zal namelijk al bijna uitkomen. Over iets meer dan een week ligt deze bril in de winkels en kun je de VR bril online bestellen om te gaan starten met deze nieuwe manier van gamen. Alvorens de bril te kopen is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van alles wat je er wel en niet mee kan. Wij hebben inmiddels weer een paar nieuwtjes die we hier graag met je delen. Het belangrijkste nieuws is dat er geen HDR beelden worden ondersteund wanneer er gebruik wordt gemaakt van het kastje. Hieronder leggen we dit verder uit.

HDR beelden

Wanneer je de Playstation virtual reality bril hebt aangesloten dan is het niet mogelijk om PS4 games in HDR af te spelen. Dat komt doordat de virtual reality bril met een extra kastje functioneert. Dit kastje is aangesloten tussen de televisie en de Playstation. Het HDMI signaal van de Playstation wordt op deze manier verdeeld over de televisie en over de VR headset.

Hierdoor is het niet mogelijk om games in HDR af te spelen die wel in HDR beschikbaar zijn. Wel kunnen er resoluties tot en met 4K uit komen. Wanneer je de games in HDR wilt afspelen op de televisie dan zal de gebruiker eerst het kastje tussen de Playstation en de televisie uit moeten halen.

Daarnaast is er nog een kleine beperking bekend geworden. Om gebruik te maken van de 3D audio kan er alleen gebruik worden gemaakt van stereo headsets die een vaste draad hebben. Bij draadloze koptelefoons werkt de 3D audio dus niet. Ook niet wanneer de koptelefoons van Sony zelf zijn.

PS VR bril testen

Wil jij de bril uitproberen? Dan kun je op 15 oktober naar een van de winkels van Game Mania komen. Op deze dag is het voor bezoekers mogelijk om de virtual reality bril gratis uit te proberen. Alle winkels in Nederland van Game Mania staan op deze dag in het teken van de Playstation VR bril. Hier lees je er meer over.