Selecteer een pagina

Het duurt nog maar enkele weken voordat de Playstation virtual reality bril uit zal komen. Dit is een belangrijk moment voor veel gamers in Nederland. De datum voor de release van de virtual reality bril staat op 13 oktober gepland.

Sony heeft echter weer een leuk nieuwtje bekend gemaakt. Dat is dat het mogelijk zal worden om het scherm van je smartphone ook te projecteren in de virtual reality bril. Sony noemt dit AnywhereVR. Hieronder is er meer over te lezen.

Sony Anywhere VR

Het nieuwe project Sony AnywhereVR is tijdens een presentatie in Japan laten zien door Sony. Wanneer gebruikers de app Sony Anywhere VR downloaden dan kunnen ze de smartphone koppelen met de virtual reality bril. Wanneer er een koppeling is gemaakt dan kunnen berichten van je telefoon ook op de virtual reality bril worden ontvangen en gelezen. Hiervoor hoef je de Playstation VR bril niet af te doen. Daarnaast is het team dat achter de app zit ook bezig met supreme relaxation. Dit is een rustgevende achtergrond op het scherm van de bril.

Verder is er nog wel erg veel onduidelijkheid over het gebruiken van deze app. Zo is er weinig bekend gemaakt of de app te gebruiken is voor alle toestellen of slechts een beperkt aantal toestellen. Verwacht wordt dat het slechts voor een beperkt aantal toestellen beschikbaar zal komen. De kans bestaat dat het alleen mogelijk wordt met Sony toestellen. Ook is het niet duidelijk of de techniek alleen beschikbaar komt in Japan of ook in andere landen.

Playstation VR

Bij het uitkomen van de Playstation virtual reality bril zullen direct veel spellen beschikbaar komen. Hierbij komen meteen bekende namen uit, waaronder de nieuwe game van Batman, de nieuwe versie van Battlezone of nog vele andere games. Ook zal er bij de bril een disc worden geleverd met meerdere demo spellen. Op deze manier kun je direct ervaren hoe het spelen met de virtual reality bril gaat, zonder dure games aan te schaffen.

Verder is bekend gemaakt dat er eind van dit jaar een nieuwe versie van de Playstation 4 uit zal komen, de Playstation Pro. Deze nieuwe versie heeft een aanzienlijk snellere hardware, waarmee het spelen van virtual reality ook gebruiksvriendelijker wordt.