Selecteer een pagina

De Playstation virtual reality headset van Sony staat helemaal in het daglicht van dit moment. De gaming industrie is namelijk helemaal gericht op deze VR bril. Dat was te zien bij de laatste game beurs van Gamescom waar iedereen veel belangstelling toonde voor deze bril. Met het komen van deze nieuwe VR bril zijn er vele gameproductie bedrijven die zich storten op het maken van virtual reality games voor de Playstation. Je kunt hier een lijst bekijken van virtual reality games voor de Playstation. Echter is er weer belangrijk nieuws opgedoken over de VR bril van Sony. Dit nieuws kan een belangrijke rol spelen in de beslissing of je een dergelijk bril zult aanschaffen of niet.

Details over het gebruik van Sony’s Playstation VR bril

Sony heeft en nieuwe trailer gelanceerd over het gebruik van de VR headset. In deze trailer zijn mooie beelden te zien van de werkelijke beleving die de VR bril de speler geeft. Deze nieuwe trailer geeft je een korte indruk van de Playstation VR-bril. Echter is dat niet het belangrijkste nieuws.

Er zijn namelijk ook gegevens bekend over de ruimte die nodig is om met de Playstation VR bril te gamen. De speelruimte voor de headset moet namelijk 3 bij 1,9 meter groot zijn. Wanneer de speelruimte groot genoeg is dan heeft de gebruiker van de bril voldoende beweegruimte en kunnen de sensoren op de juiste manier worden geplaatst. Samen met deze informatie is er ook bekend geworden dat de speler op een afstand van 0,6 meter van de camera van de Playstation af moet staan.

De speelruimte is afhankelijk van de ruimte die de camera kan waarnemen. Daarom is het goed om er voor te zorgen dat obstakels en andere onderdelen in de ruimte worden verwijderd, zodat de camera hier geen last van heeft.

Voor mensen die in een kleine ruimte wonen is het dus de vraag of het speelgemak prettig blijft wanneer er te weinig ruimte is. In dat geval is het goed om er nog even goed over na te denken, voordat je de bril bestelt.

Uitproberen van de Sony Playstation VR bril

Wanneer je in twijfel bent over het aanschaffen van de virtual reality bril voor de Playstation dan heb je nu al de kans om hem uit te proberen. Er zijn verschillende locaties waar het mogelijk wordt gemaakt om de brillen te proberen. Klik hier voor de locaties met data waar je de brillen in Nederland kunt uitproberen.