Selecteer een pagina

Over iets meer dan een maand zal de virtual reality headset van de Playstation op de markt komen. Op 13 oktober wordt de Playstation VR namelijk gelanceerd. Echter heeft de topman bij Playstation, Shuhei Yoshia aangegeven dat ze nog altijd niet zeker zijn over de vraag naar deze virtual reality bril. De topman geeft in een gesprek met Bloomberg aan dat hij verwacht dat de verkoop te vergelijken zal zijn met de lancering van de eerste Playstation als het gaat om de impact op de markt.

Wellicht ontstaan er tekorten

Er is een grote kans dat er tekorten komen in de voorraad van virtual reality headset. Zo zijn er verschillende grote buitenlandse retailers, waarbij de voorraden al snel waren uitverkocht. Zo waren de voorraden bij Amazon en Gamestop al snel uitverkocht. Hier gaat hierbij om de pre-orders. De virtual reality headsets voor de playstation zijn namelijk al wel te bestellen, maar deze krijgt de koper pas later in huis. In Nederland zijn deze pre-orders nog steeds te plaatsen voor 399 euro. Op de releasedatum zal de virtual reality headset vervolgens thuis worden bezorgd.

Eerder werd er al in juni aangegeven door een andere topman dat er mogelijk tekorten zouden ontstaan. Hij gaf ook aan dat virtual reality nog in de kinderschoenen staat en dat het daardoor moeilijk is om op de vraag naar Playstation VR in te spelen. Hij zei daarom dat het moeilijk is om op deze vraag in te spelen, omdat er nog veel onzekerheid bestaat over deze nieuwe manier van gamen.

Volgens Bloomberg kan Playstation in 2016 al maar liefst 1,5 miljoen exemplaren van de Playstation VR verkopen. Hiermee blijft het de Oculus Rift en de HTC Vive voor. Daarnaast zijn er experts in de markt die zeggen dat Sony in 2017 maar liefst drie miljoen VR-brillen kan verkopen. Deze hoge verwachtingen ontstaan voornamelijk door de aantrekkelijke prijs ten opzichte van andere brillen, de gebruiksvriendelijke ervaring en de vele exclusieve games die voor de Playstation VR bril beschikbaar zullen komen.

De nieuwe Playstation

Daarnaast heeft Sony enkele dagen terug de nieuwe Playstation 4 Pro aangekondigd. Dit is een veel snellere versie van de huidige Playstation 4. Deze snellere hardware zal er ook voor moeten zorgen dat de gebruikservaring met Playstation virtual reality zal toenemen.

Ook in Nederland zal de Playstation 4 op 13 oktober beschikbaar komen voor een prijs van 399 euro. Hierbij heb je bij het gamen nog wel een camera nodig. Deze heeft een prijs van ongeveer 60 euro.