Selecteer een pagina

Over ongeveer twee maanden zal de VR bril voor de Playstation van Sony uitkomen. Nu is er bekend gemaakt dat er gelijktijdig een Move pakket beschikbaar zal komen op de markt. Dit pakket bestaat uit twee Playstation Move-controllers. Deze controllers kunnen worden gebruikt samen met de headset van de Playstation om virtual reality af te spelen. Dit pakket wordt het Move Controller Twin Pack genoemd.

Het move pakket voor de Playstation

Het pakket bestaat uit de beide controllers die gebruikt kunnen worden tijdens het spelen. Bij de controllers zitten ook bandjes die er voor zorgen dat je de controllers niet kwijtraakt tijdens het spelen. Het kan namelijk erg snel gaan dat je ze kwijtraakt wanneer je hevig in strijdt bent tijdens het spelen van een game. Daarnaast zitten er ook usb kabeltjes bij om de controllers aan te kunnen sluiten. Er zit dezelfde micro-usb aansluiting op als bij de DualShock 4.

Op dit moment is er een aankondiging gemaakt dat de prijs voor het Move pakket op 119,95 Australische dollar zal komen. Omgerekend naar euro is dit ongeveer 80 euro. Er zal nog bekend moeten worden gemaakt voor hoeveel het pakket precies op de Europese markt beschikbaar komt. Volgende week op 7 september is er een evenement van Playstation. Hier wordt verwacht dat er meer informatie bekend zal worden gemaakt.

Deze controllers zijn echter optioneel om aan te schaffen wanneer je gebruik wilt maken van virtual reality op de Playstation. Door de VR bril aan te schaffen ben je dus niet verplicht om deze controllers aan te schaffen. De virtual reality bril van Sony werkt namelijk ook gewoon met de DualShock 4. Dit is de normale controller van de Playstation die je normaal ook gebruikt met gamen.

Het uitbrengen van het Move Controller Twin Pack zal tegelijk plaatsvinden met het uitkomen van de Playstation VR bril. Deze zullen in Nederland op 13 oktober beschikbaar komen. Wil jij direct beschikken over de VR bril voor de Playstation en leuke extra’s, zoals het Move Controller Twin Pack? Dan doe je er verstandig aan om een pre-order te plaatsen. In het buitenland zijn de pre-orders sinds juni namelijk al uitverkocht.

Playstation VR spellen

Er zijn inmiddels al veel spellen bekend gemaakt voor de Playstation VR bril. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de verschillende spellen.