Selecteer een pagina

Eergisteren is de Playstation virtual reality bril eindelijk uitgekomen. Deze bril hebben veel mensen een lange tijd op gewacht en hij is dus nu eindelijk te koop en direct te gebruiken. We hebben ook al maandenlang informatie over deze bril gegeven. Tot op het heden hebben we altijd verteld dat er een Playstation 4 nodig is om gebruik te maken van de bril. Nu de bril echter uit is komt er ook meer informatie over bekend. Zo zijn gebruikers er achter gekomen dat de bril ook te gebruiken is op andere apparaten dan alleen de Playstation. Benieuwd waarop en hoe je de PS VR bril kunt gebruiken? Lees hieronder verder.

De PS VR bril op andere apparaten gebruiken

Er zijn verschillende gebruikers geweest die de bril ook werkende kregen op de XBOX One, op de computer of op de Wii. Dat betekent dus niet dat je perse een Playstation 4 nodig hebt om de VR bril te gebruiken. Door de HDMI kabel van de bril te gebruiken op andere apparaten kan er gebruik van de bril worden gemaakt via het andere apparaat. Op deze manier wordt de Cinematic modus van de headset geactiveerd. Dit houdt in dat je met een virtueel bioscoopscherm naar de verschillende apparaten kunt kijken.

Echter heb je hier geen headtracking en kun je geen audio krijgen via de aansluiting die op de headset zit. Door de computer wordt de headset echter niet herkent wanneer je de USB van de headset in de computer stopt. Tot slot is er ook door verschillende mensen al aangegeven dat het beeld toch een stuk minder scherp is i.p.v wanneer het op de normale monitor of televisie wordt afgespeeld.

Meer nieuws lezen over de Playstation VR:

Wanneer je van plan bent om de virtual reality bril voor de Playstation te kopen dan is het handig om precies te weten welke spullen je er voor moet aanschaffen. Lees daarom dit artikel om hier direct over op de hoogte te zijn.

Verder heeft Sony ook eerder aangegeven dat ze mogelijkheden zien in apps voor de Playstation VR die niet met gamen te maken hebben. Klik hier om hier meer over te lezen.