Selecteer een pagina

We hebben er al maanden over gepraat, maar vanaf nu kun jij het zelf ervaren. De Playstation VR bril is vanaf nu te koop in de winkels in Nederland. De Benelux behoort tot de eerste landen waar de virtual reality bril beschikbaar komt en daarom hebben wij het geluk dat we er direct mee van start kunnen gaan. Ben jij ook van plan om deze bril aan te schaffen? Op deze pagina lees je nog eens de belangrijkste informatie over de VR bril van Sony.

Handige informatie

Het grote voordeel aan de PS VR bril is de prijs. De adviesprijs in Nederland ligt namelijk op 399,- euro. Dit is een stuk aantrekkelijker dan de Oculus Rift of de HTC Vive. Overigens heb je voor deze twee laatst genoemde een speciale computer nodig die slechts 1 procent van de mensen bezit. Grote kan dus dat jij deze niet hebt en deze er nog bij moet kopen.

Voor het gebruik van de VR headset heb je wel een Playstation 4 nodig. In totaal zijn er 40 miljoen Playstation 4 consoles verkocht en deze worden allemaal gezien als de doelgroep van Sony om de bril aan te verkopen. Mocht je de PS 4 niet hebben dan kun je deze kopen voor een gelijk bedrag van 399,- euro.

Vergeet ook niet dat je voor het gamen met de headset nog wel een aantal extra accessoires dient te kopen. Allereerst dien je een camera te kopen die je bewegingen bij kan houden. Daarnaast heb je controllers nodig. Deze controllers zien precies waar je handen zijn en op deze manier kun je in de virtuele omgeving gebruik maken van je handen.

Als je alles voor elkaar hebt dan moet je natuurlijk nog wel een game in je bezit hebben die je kunt spelen. Op dit moment zijn er al vele verschillende games beschikbaar gekomen. Er zijn maar liefst 30 games beschikbaar, waaronder diverse exclusieve games, zoals Batman en nog meer games. Sony verwacht eind van dit jaar in totaal 50 games beschikbaar te hebben.

De bril uitproberen

Heb jij nog niet eerder ervaren hoe het is om in een virtuele omgeving te gamen? Dan kun je de Playstation virtual reality bril morgen uitproberen op 15 oktober bij een van de Game Mania winkels. Bij alle winkels van Game Mania zal deze dag in het teken staan van de PS VR. Jij kunt op deze dag gratis langskomen om de bril te testen.