Selecteer een pagina

Een half jaar geleden toen het al bekend was dat de virtual reality bril voor de Playstation er zou komen was het bekend gemaakt dat de virtual reality bril van Sony mogelijk ook beschikbaar komt voor de computer. Destijds werd dit in maart bekend gemaakt tijdens een interview met Nikei. De topman Masayasu Ito heeft dit destijds aangegeven. Hij gaf aan dat het bedrijf op zoek is naar mogelijkheden om de diversiteit aan mogelijkheden van Playstation uit te breiden. Er was destijds nog niks concreets bekend en tot dusver is er ook nog niks concreet hierover bekend geworden. Echter was Sony destijds de mogelijkheden aan het onderzoeken om de virtual reality headset van de Playstation aan te sluiten op de computer.

PS VR op de PC

Destijds heeft Ito aangegeven dat hij nog niks concreets kan zeggen, omdat ze voornamelijk de focus leggen op het verkrijgen van games voor de Playstation virtual reality. Inmiddels zijn er ook al vele games beschikbaar en is het bekend dat er 50 games beschikbaar zullen komen bij de lancering van de Playstation VR-headset. Ito heeft dan ook niet meer te zeggen dan dat ze de mogelijkheden proberen uit te breiden. Hieronder een quote:

“Since the Playstation 4 shares many of its parts with the PC there is a possibility. For the rest I have nothing more to say, we’re concentrating on games.”

Het is namelijk zo dat de bril op dezelfde manier op de Playstation wordt aangesloten als de manier waarop de HTC Vive en de Oculus Rift op de computer worden aangesloten. Dit gaat namelijk via de HDMI kabel en USB kabels. Het probleem is echter de processor die in de console zit. Op dit moment werkt de bril alleen nog wanneer hij wordt aangesloten aan de Playstation.

Het zou echter ook niet gek zijn als deze mogelijkheid niet beschikbaar komt. Sony zal anders software moeten ontwikkelen voor de computer die dit mogelijk maakt. Daarnaast moet er ook software komen voor de camera van de Playstation en het Playstation Move pakket.

PS4 Pro

Vorige week heeft Playstation echter de PS4 Pro bekend gemaakt. Verwacht werd dat er een nieuwe versie van de Playstation bekend zou worden gemaakt. Echter is dit slechts een upgrade van de huidige Playstation. Virtual reality op de PS4 Pro zal een nog betere ervaring geven.