Selecteer een pagina

Vorige week heeft Sony bekend gemaakt dat er geen nieuwe Playstation 5 komt, maar dat er een Playstation 4 Pro zal komen. Dit is een aanzienlijk snellere versie van de huidige versie. Daarnaast komt er een dunnere en kleinere variant beschikbaar van de huidige PS4 variant.

Bij de bekendmaking heeft Sony direct aangegeven dat de beschikbare games op beide consoles te spelen zullen zijn. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt in bepaalde games die alleen voor de huidige versie van de Playstation zijn of de spellen die voor de Playstation Pro beschikbaar zullen komen. Aangezien de Playstation 4 Pro een veel snellere versie is werd er al van uit gegaan dat het spelen met de virtual reality bril op de PS4 Pro ook beter zou zijn. Dat heeft Sony nu bevestigt. Virtual reality op de Playstation 4 Pro geeft inderdaad een betere ervaring.

VR op de PS4 Pro

De Playstation virtual reality bril is de eerste stap van Sony om de wereld van virtual reality in te gaan. Een nieuwe versie van de Playstation die deze krachtige hardware kan ondersteunen hoort daar helemaal bij. Hoewel de huidige PS4 daar ook prima toe in staat is kan de PS4 Pro de ultieme game ervaring geven. De extra kracht van de PS4 Pro zorgt voor een extra beleving aan het spelen van de games en een betere kwaliteit. De games kunnen worden afgespeeld op 120Hz.

Feiten over Playstation virtual reality

Ben jij nog niet helemaal op de hoogte van het laatste virtual reality nieuws over de Playstation? Dan hebben we hier wat handige informatie om je up to date te brengen.

  • De verwachte datum voor het uitkomen van de VR bril van Sony is volgende maand op 13 oktober.
  • De bril komt op de Nederlandse markt voor een adviesprijs van 399,- euro.
  • Wanneer de bril op de markt komt dan komen er ook direct 50 games beschikbaar. Een overzicht van games vind je via deze link.
  • De bril ziet er zeer futuristisch en helemaal gelikt uit.
  • De Playstation virtual reality bril is zowel te spelen met de PS4 en de PS4 Pro.
  • De VR-bril is vanaf deze week te testen in Rotterdam, volgende week in Amsterdam en vervolgens nog in Eindhoven. Klik hier voor de data en locaties.
  • De kosten voor deze VR bril liggen aanzienlijk lager dan andere high-end brillen, zoals bijvoorbeeld de HTC Vive of de Oculus Rift.