Selecteer een pagina

De afgelopen decennia kennen we al verschillende consoles van de Playstation. Daarbij heeft het tot op het heden alleen nog maar om gaming gedraaid. De beste, leukste en meest populaire games van tegenwoordig zijn beschikbaar voor de Playstation en we verwachten uiteraard niks anders met de komst van de virtual reality bril van de Playstation. Echter lijkt het dat de markt breder zal worden ingezet met de virtual reality bril. Sony heeft namelijk aangegeven dat ze ook toekomst zien in niet-gaming apps voor de virtual reality bril. Hieronder is er meer over te lezen.

Niet gaming apps voor de Playstation VR

Het bestuurslid Shawn Layden had een interview bij IGN. In dit interview kwam dit onderwerp naar voren. Tijdens dit interview kwam ter sprake dat niet gaming applicaties voor de Playstation VR er aan zitten te komen en dit werd door Shaw Layden bevestigd. Ook bevestigde hij hierbij wel dat deze apps niet afkomstig zullen zijn van Sony zelf.

De wereldwijde studio’s van Sony focussen zich voornamelijk op games. Dit is namelijk waar ze goed in zijn en hier zullen de studio’s van Sony zich op blijven focussen. Shaw Layden heeft aangegeven dat er veel interesse is vanuit de film- en televisie industrie in Playstation virtual reality. Daarnaast is er een team van Sony Pictures Entertainment die werkt aan VR content. Verder zijn de mensen van virtual reality bij Sony ook in gesprek met Sony Music en behoort dit allemaal tot de Sony familie wat natuurlijk goed uitpakt.

Via de Playstation blog heeft Sony ook al de eerste bekendmakingen gedaan over de non-gaming apps. Deze apps zijn afkomstig van andere partijen en niet van Sony zelf. Tussen deze apps zitten ook virtual reality video’s waaronder een video met een invasie door aliens. Ook is er een app die je naar de bodem van de oceaan toe brengt.

Andere nieuwsberichten over de Playstation VR

Nu de Playstation virtual reality bijna uitkomt, komt er ook steeds meer nieuws bekend over deze VR bril. Zo is er net bekend geworden dat het niet mogelijk is om HDR beelden op de televisie af te spelen wanneer het kastje tussen de bril en de Playstation verbonden zit.

Voor iedereen die nog twijfelt over de aanschaf van deze virtual reality bril kan de bril uitproberen op 15 oktober bij een van de Game Mania winkels. Je zult dus nog enkele dagen moeten wachten met de aanschaf, maar dan heb je de bril wel gratis kunnen proberen.