Selecteer een pagina

Sony heeft gister belangrijk nieuws bekend gemaakt. Sony heeft namelijk openbaar gemaakt dat er twee nieuwe consoles beschikbaar zullen komen. Dit zijn de Playstation 4 Pro en een slankere Playstation 4. Het gaat dus echter niet om een nieuwe Playstation 5, maar om een nieuwe krachtige versie van de 4. Deze gaat zich vooral richten op 4K gamen. De andere versie is slechts een slankere versie van het huidige model.

Bijzondere aankondiging

Het is bijzonder dat er al een nieuwe versie van de Playstation gaat komen. Hiermee wordt er namelijk een patroon doorbroken van een lange generatie waarbij een console op de markt komt. Eerder ging een console ongeveer 10 jaar mee. Ditmaal was de vorige Playstation in 2013 uitgekomen en nu is er al een nieuwe versie aangekondigd. Lewis Ward is een onderzoeker bij het marktonderzoeksbureau IDC en hij laat weten dat het wel nodig is om met een nieuwe versie te komen om de ontwikkelingen in virtual reality en augmented reality bij te blijven. Om dezelfde reden komt Microsoft ook met een nieuwe console voor de XBOX One. Dit is de Scorpio. Op deze manier kan Micosoft de ontwikkelingen van virtual reality en augmented reality ook bijhouden.

Sony heeft aangegeven dat er geen exclusieve games beschikbaar zullen komen voor de nieuwe spelcomputer en dat de verschillende modellen zullen blijven bestaan. Ook zal de Playstation een update krijgen waardoor de spelcomputers HDR- televisie zullen ondersteunen. En goed nieuws voor de mensen die de Playstation VR-bril willen aanschaffen, want deze zal op alle verschillende consoles te gebruiken zijn.

De nieuwe Playstation 4 Pro zal gericht zijn op de echte hardcore gamers. Deze nieuwe versie ondersteunt 4k-televisies, waardoor je bent voorzien van zeer scherp beeld tijdens het gamen. Verder zal het gamen op de huidige televisies en ook zeer scherp uit gaan zien. Het spelen met deze console zal ook nog soepeler worden doordat er een snellere processor in zit, deze beschikt over een groter intern geheugen en er een betere grafische kaart in zit. Alle nieuwe ontwikkelingen binnen de Playstation 4 Pro zullen ook veelbelovend zijn voor het gebruik van de nieuwe virtual reality bril van Sony. Vanaf 10 november zal de Playstation 4 Pro in de winkels liggen.

Meer nieuws lezen over de virtual reality bril voor de Playstation?