Selecteer een pagina

Ben jij ook een liefhebber van het spelen van games en kun je niet wachten op de nieuwe VR bril die uit zal komen van Sony voor de Playstation 4? Dan ben je niet de enige. Op de gamebeurs Gamescom van Europa stond deze bril ook volop in de schijnwerpers. Veel mensen en bedrijven zijn namelijk zeer benieuwd naar de nieuwe bril van Sony. Lang duurt het echter niet meer want de release staat op oktober gepland. Vanaf dat moment wordt het voor gebruikers mogelijk om de Sony Playstation virtual reality bril te gaan gebruiken. Tegelijk met de release van de bril zullen er ook veel games beschikbaar komen die gespeeld kunnen worden in virtual reality.

Waar kan ik de bril uitproberen?

Veel mensen zitten al op de bril te wachten of plaatsen een bestelling om er direct een te hebben. De bril zal op de markt komen voor een prijs van 400 euro. Wanneer je al over een Playstation 4 beschikt dan is dit een zeer aannemelijke prijs. Wanneer je een goede bril koopt en een losse geschikte computer kunnen de kosten veel hoger oplopen. Echter is 400 euro ook niet voor iedereen een bedrag dat direct beschikbaar is. Je hebt nog even om te gaan sparen voor de bril, maar het is wel goed om er zeker van te zijn dat de Sony Playstation VR bril iets voor jou is.

Daarom kun je de bril alvast gaan testen. Dit is in verschillende steden in Nederland mogelijk. Hieronder benoemen we de steden waar jij de bril kunt gaan testen met de data.

  • Het eerste moment waarop je de bril kan testen is op 5 t/m 10 september in Utrecht. Het adres waar je terecht kunt is Oudegracht 85-B.
  • Hierna kun je de bril testen op 12 t/m 17 september in Rotterdam. Hiervoor ga je naar Hoogstraat 141.
  • En uiteraard is het ook mogelijk om de bril in Amsterdam uit te proberen. Dit kan op 19 t/m 24 september in het A-Lab.
  • Tot slot kan de bril in Brabant worden getest in Eindhoven. Dit kan in Piazza op 26 september t/m 1 oktober.

Inschrijven & beschikbare games

Inschrijven is mogelijk om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt. Echter is inschrijven niet verlicht en kun je er ook gewoon langs gaan. Op iedere locatie zullen de demo’s beginnen om 10:00 in de ochtend tot 18:00. De volgende games zijn te spelen: RIGS, VR Worlds, Tumble, Super Stardust Ultra, Hustle Kings, Here They Lie, The Playroom VR, Untill Dawn: Rush of Blood, Job Simulator, Battlezone, Headmaster, Statik, Tethered en How We Soar.