Selecteer een pagina

Met de komst van virtual reality komt er een hele nieuwe manier van gamen op de markt. Sony komt met de Playstation VR headset wat veel leven heeft opgewekt binnen de gaming industrie. De bril komt pas midden oktober uit, maar veel mensen houden zich er al druk mee bezig. Het is zelfs al mogelijk om op bepaalde data de bril in Nederland uit te proberen. Dit kan op verschillende locaties. Met de aankondiging van de virtual reality bril voor de Playstation zijn gameontwikkelaars zich massaal gaan storten op het maken van games in virtual reality. Spellen die we van vroeger kennen zullen op een helemaal andere manier worden gespeeld en zal een hele andere ervaring met zich meebrengen. Een van deze spellen is het bekende oorlogsspel Battlezone.

De nieuwe speelwijze van Battlezone

Zoals we in een eerder artikel over het spel ‘Doom’ al vertelden vergt virtual reality een hele andere aanpak voor de speelwijze van gamers. Wanneer een gamer in virtual reality aan het spelen is dan is er een hele andere manier nodig. Datzelfde geldt ook voor de nieuwe versie van Battlezone. Battlezone is een game met veel trouwe fans die helemaal weg zijn van het spel door eerder uitgekomen versies. Nu komt er een virtual reality versie van Battlezone uit. In deze versie zal jij als speler een tank besturen en moet jij je vijanden verslaan vanuit de tank. Tijdens deze unieke ervaring is het de bedoeling dat jij jezelf verplaatst en helemaal in de game, oftewel in de tank verplaatst.

Om je een indruk te kunnen geven van de ervaring bij het spelen van de nieuwe game Battlezone hebben we hieronder een gloednieuwe trailer van Battlezone. Deze trailer toont je verschillende zaken die je een reden geven om nu al uit te kijken naar het uitkomen van deze game en de VR bril voor de Playstation. Door op play te drukken kun je de trailer direct starten.

Meerdere games voor de PS in VR

Battlezone is niet de enige game waar je kriebels van in je buik kunt krijgen. De komende maanden zullen er nog talloze bekende games uitkomen waar menig gamers de uurtjes in zullen gaan steken. Een van deze games is het hiervoor genoemde Doom of het eerder besproken spel Batman. Een overzicht van nog veel meer spellen is te vinden via deze lijst.