Selecteer een pagina

Ben jij een liefhebber van games waarin je kunt racen met een motor? Dan ben je vast bekend met de Moto Racer games. Deze franchise hield echter 14 jaar geleden op met het maken van games voor consoles. Daarvoor had het bedrijf een aantal goede games op de markt gebracht die erg populair waren. Jammer dus dat men hierna is gestopt met het maken van deze games. Echter is er kortgeleden bekend geworden dat er een nieuwe versie van deze franchise uit zal komen. Deze zal beschikbaar komen voor de Playstation VR en deze versie wordt Moto Racer 4 genoemd. Experts hebben het spel al gespeeld en een review gemaakt van de ervaringen. Mocht je interesse hebben in dit spel dan vind je hieronder handige informatie.

Over Moto Racer 4

De experts hebben het spel een relatief korte tijd kunnen spelen en hen is al snel duidelijk geworden dat deze versie een traditionele structuur hanteert. Het menu waaruit je kunt kiezen alvorens te spelen bestaat uit een quick race, een time trial en een carrière. Het spel hanteert net zoals bij oudere versie het concept dat er eerst verschillende races moeten worden afgerond voordat men verder kan naar de volgende race.

Tijdens het uitvoeren van een race kun je sterren behalen. Deze score gaat van een tot drie sterren. De sterren zijn nodig om meer races te behalen. Op deze manier zal de carrière modus verder uitgebreid worden.

In de races zelf tref je veel variatie aan. Zo neem je deel aan races die worden afgelegd over een bepaald vastgelegde baan, maar neem je ook deel aan races waarbij je grote jumps moet maken. Daarnaast leg je races af waarbij je checkpoints moet halen om er voor te zorgen dat de timer niet afloopt. De races beschikken ook over shortcuts, waardoor je snellere tijden af kunt leggen.

Ervaringen

De ervaringen van Moto Racer 4 waren nog niet uiterst top. Technisch is het spel namelijk nog erg matig volgens de experts. Er zitten korrelige grafische beelden in, het spel werkt ook erg desoriënterend en het gezwabber op de motoren is erg vervelend. Op het moment is echter nog de demoversie uit en het is dus nog mogelijk om deze negatieve game ervaringen te verbeteren. Ook kan het per persoon verschillen hoe dit wordt ervaren, maar even een demoversie alvorens de game aan te schaffen kan geen kwaad.

Meer nieuws over verschillende Playstation VR games lezen? Bekijk een van de onderstaande games: