Selecteer een pagina

Ben jij een fan van het spelen van horror games? Dan is er weer een nieuw exemplaar beschikbaar in virtual reality waar jij helemaal los op kunt gaan. Dit is de populaire game Until Dawn: Rush of Blood. Afgelopen week was de virtual reality bril voor de Playstation al uit te proberen in Utrecht. Vanaf vandaag is de bril te testen in Rotterdam en volgende week zal de bril te proberen zijn in Amsterdam. Vanaf 26 september is de bril te testen in Eindhoven. Hierbij is het ook mogelijk om de horror game Until Dawn: Rush of Blood te spelen. In feite kun je dus zowel de bril testen als de game. Klik hier voor een overzicht van de locaties en data waar je de bril kan testen.

Het spelen van Until Dawn: Rush of Blood

Tijdens het spelen van Until Dawn: Rush of Blood rijd je met een karretje naar binnen en gebruik je de Playstation Move controllers in je handen. Nadat je naar binnen rijdt gaan de deuren achter je dicht en moet je wachten op wat er gaat binnen. Al snel komen er zombies op je af en kan het neerschieten gaan beginnen. Experts hebben het spel al uitgeprobeerd en volgens hen krijg je letterlijk geen moment aan rust. De vlaag aan zombies blijft doorgaan. De zombies beginnen ook nog eens met het gooien van molotovcocktails. Het is aan jou de taak om de molotovcocktails kapot te schieten.

Verder heb je binnen de game de mogelijkheid om een shotgun of een semiautomatisch wapen te gebruiken. Tijdens het spelen beweeg je letterlijk in alle richtingen en alle kanten op. Voor mensen die aan de zijkant staan toe te kijken zal dit er apart uit zien. Je komt continue in beweging met het afschieten van de zombies. Het is dus wel handig om voldoende ruimte thuis in je woonkamer te hebben.

Volgens de mensen die de game hebben getest is het spelen nog een behoorlijke inspanning. Je leeft je helemaal in in de game en het voelt alsof je werkelijk daar bent. Dit is voornamelijk het geval bij games waarbij je in een voertuig zit. In het echt zit je zelf namelijk ook stil wanneer je in een voertuig zit. In games waarin je moet lopen kun je je voortbewegen door gebruik te maken van de controllers.

Overige horror games

Er zijn echter nog meer horror games die beschikbaar zullen komen voor de Playstation in virtual reality. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er niet genoeg games beschikbaar komen in virtual reality indien je een fan bent van het spelen van spannende games. De volgende horror games zullen beschikbaar komen: Paranormal Activity VR, Here They Lie, Ghost Theory, Resident Evil 7 en Dead Secret.